Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά




                                    
                 
           www.dikki.org καρόλου 28 πλατ.καραίσκάκη  210523428


                                                      
                                                        Γραφείο Τύπου
                                                            
                                                             6-6-2013


Kάνουν κουρέλι το Σύνταγμα.Επιστρατεύουν ξανα! Τώρα υπερ των εφοπλιστών που φοροαπαλλάσσονται 9 δις το χρόνο. Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανέσυρε για άλλη μια φορά το όπλο της επιστράτευσης στέλνοντας μάλιστα επιτόπια εισαγγελέα για να απειλήσει με διώξεις, οι ναυτικοί διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους με βασικό στόχο την υπογραφή μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας αφού από το 2010 δεν έχει καταφέρει να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση για τα πλοία της Αδριατικής και από το 2011 για τις γραμμές του Αιγαίου.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει καταπατώντας το Σύνταγμα με την επιστράτευση και προβάλλοντας  έναν απροκάλυπτο αρνητισμό για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Την ίδια στιγμή οργιάζει η φορολογική ασυλία των εφοπλιστών. Αναλυτικότερα, απαλλάσσεται από κάθε φόρο το εισόδημα που αποκτάται από γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα αλλά και το εισόδημα που δημιουργειται από εκμετάλλευση πλοίων και στο εξωτερικό. Επίσης, απαλλάσσεται από κάθε φόρο το εισόδημα που αποκτάται από εταιρείες που κατέχουν αποκλειστικά μετοχές ελληνικών πλοιοκτητριών υπό ελληνική σημαία καθώς και από κάθε τέλος τα έγγραφα που συντάσσονται για τη διανομή κερδών, τα δάνεια και τις καταθέσεις. Οι εφοπλιστές απολαμβάνουν 100% φοροαπαλλαγή επενδύσεων ναυπήγησης και επισκευής παραδοσιακών σκαφών για επενδύσεις πάνω από 150.000 ευρώ αλλά και φοροαπαλλαγή του εισοδήματος που αποκτάται από εταιρεία επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία καθώς και το εισόδημα των κατόχων μερισμάτων. Φοροαπαλλάσσονται παράλληλα από το Φ.Π.Α. των αγορών στην Ελλάδα προϊόντων που προορίζονται για τις τροφοδοσίες των πλοίων τους ακόμη και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης.
Συνολικά κερδίζουν 9 δις ευρώ ετησίως από 56 φοροαπαλλαγές.
Η συνεχής πλέον χρήση της πολιτικής επιστράτευσης επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι δεν έχουμε απλώς συνταγματικές εκτροπές. Η συνταγματική νομιμότητα στη χώρα μας έχει συνολικά ανατραπεί υπέρ της ξένης κατοχής και της κερδοφορίας του ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου.

Αντισταθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…