Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

  

19 Ιουνίου 2012                                        
    
 Θερινά Εθελοντικά Προγράμματα 2012



Γνώρισε τον κόσμο των πουλιών! Δήλωσε συμμετοχή!

Γνώρισε τoν κόσμο των πουλιών!
 
Δήλωσε συμμετοχή στα Θερινά Εθελοντικά Προγράμματα της Ορνιθολογικής!

Η Ορνιθολογική και φέτος οργανώνει θερινά εθελοντικά προγράμματα για την ενημέρωση του κοινού και για την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους.
Οι  εθελοντές έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, να μάθουν για την ελληνική  φύση και τα πουλιά, να γνωρίσουν προστατευόμενες περιοχές και βιότοπους διεθνούς σημασίας και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους μέσα από μια θετική εμπειρία που αποτελεί συνάμα ανεξάντλητη πηγή γνώσεων.

Τα θερινά εθελοντικά μας Προγράμματα για το 2012, είναι:

1. Δακτυλίωση Πουλιών και Παρακολούθηση της Μετανάστευσης των Αρπακτικών στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων

Τα Αντικύθηρα αποτελούν κομβικό σημείο για τα μεταναστευτικά πουλιά: απέχουν την ίδια ακριβώς απόσταση από την Πελοπόννησο και από την Κρήτη ενώ η συγκέντρωση μεγάλων πληθυσμών μεταναστευτικών σε ένα τόσο μικρό νησί προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τη συστηματική μελέτη τους. Mε δεδομένο ότι η γνώση είναι εργαλείο για την προστασία του περιβάλλοντος, η Ορνιθολογική λειτουργεί ένα σύγχρονο «παρατηρητήριο πουλιών» με σκοπό την παρακολούθηση και προστασία των μεταναστευτικών πουλιών της Ευρώπης. 
Οι εθελοντές μαθαίνουν να δακτυλιώνουν και να ξεχωρίζουν τα είδη των πουλιών, να συλλέγουν επιστημονικά στοιχεία, καθώς και να συμμετάσχουν στην καταγραφή των αρπακτικών που διέρχονται από τα Αντικύθηρα.
Ημερομηνίες: 1 – 30 Σεπτεμβρίου 2012

2. Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, Πύλου

Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αποτελεί το σημαντικότερο νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό για τα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά στα Βαλκάνια. Μέχρι σήμερα, έχουν καταμετρηθεί 265 είδη πουλιών, που ξεχειμωνιάζουν, σταθμεύουν ή φωλιάζουν στην περιοχή.
Για 15η συνεχή χρονιά, οι εθελοντές συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα. Ο ρόλος τους είναι η λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων, η ενημέρωση του κοινού για την αξία του υγροτόπου και η οργάνωση εκπαιδευτικών οικοπεριηγήσεων με παρατήρηση πουλιών στη λιμνοθάλασσα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαθέτουν μεταφορικό μέσο.
Ημερομηνίες: 15 Ιουλίου – 15 Σεπτεμβρίου 2012

3. Ενημέρωση για τα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον των Κυκλάδων στη Σύρο

Οι εθελοντές ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν το κοινό για τα θαλασσοπούλια και τη φυσική κληρονομιά των Κυκλάδων, λειτουργούν ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου και συμβάλλουν στην υλοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά.
Ημερομηνίες: 20 Ιουλίου – 2 Σεπτεμβρίου 2012
4. Ενημέρωση για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές του Ιονίου στη Ζάκυνθο

Οι εθελοντές λειτουργούν ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία της πόλης της Ζακύνθου σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το Δήμο Ζακύνθου. Ο ρόλος τους είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θαλασσοπούλια και το φυσικό περιβάλλον του Ιονίου.
Ημερομηνίες: 15 Ιουλίου – 2 Σεπτεμβρίου 2012

Το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα είναι κατά περίπτωση 50-100 ευρώ ανά 15θήμερο. Η συμμετοχή  περιλαμβάνει: διαμονή και ημιδιατροφή των εθελοντών, ετήσια συνδρομή μέλους στην Ορνιθολογική και ασφάλιση ενώ χορηγείται  βεβαίωση συμμετοχής. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα ταξιδιωτικά έξοδα του εθελοντή. Ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής: 15 ημέρες.
Περισσότερες πληροφορίες για το κόστος συμμετοχής και τη διαδικασία αιτήσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: στα τηλ. 2108228704 & 210 8227937, www.ornithologiki.gr/volunteers & στο email: info@ornithologiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…