Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

23-12-11

ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ


Τους τελευταίους είκοσι μήνες μια σφοδρή καταιγίδα μέτρων έχει πέσει πάνω στο λαό και τη χώρα. Απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων, μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό αλλά πλέον και στον δημόσιο τομέα, αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, έκτακτες/μόνιμες εισφορές και χαράτσια πάνω σε ακίνητα, σε εισοδήματα, σε αυτοκίνητα, παντού.
Ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού φτωχοποιούνται βίαια, άνθρωποι αναγκάζονται να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν τροφή, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται, οικογένειες αδυνατούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο παρασύροντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ ασχολούμενοι με την ευημερία των αριθμών, αδιαφορούν για τη δυστυχία των ανθρώπων. Σε όλα αυτά λοιπόν καθημερινά καινούρια, αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να συμπληρώσουν τα προηγούμενα. Σαν να μην έφταναν όσα είχαμε πάνω στο κεφάλι μας, η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας, αποφάσισε την επιβολή ακόμη ενός χαρατσιού πάνω στα ακίνητα. Για να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει την κοινωνία, μας υποχρεώνουν να το πληρώσουμε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Όμως το μέτρο αυτό είναι άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό. Η ΔΕΗ δεν είναι εφορία για να εισπράττει χαράτσια, ούτε μπορεί να μας κόβει το ρεύμα επειδή αδυνατούμε να πληρώνουμε εξωφρενικούς φόρους.
Απέναντι στο «μαύρο μέτωπο της αντίδρασης» το οποίο μας επιφυλάσσει ένα ακόμη πιο άσχημο και σκληρό αύριο για μας, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας μένει μόνο ο δρόμος της αντίστασης. Ήδη σε όλη τη χώρα κινήσεις πολιτών, σωματεία εργαζομένων, δικηγορικοί σύλλογοι, δήμοι και άλλοι φορείς, ξεσηκώνονται ενάντια στο άδικο, εκβιαστικό και τρομοκρατικό χαράτσι . Τα νοικοκυριά, σε κατάσταση απόγνωσης εδώ και πολύ καιρό οργανώνονται , αντιστέκονται και αρνούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μαζί τους ομάδες ενημέρωσης και συμπαράστασης, νομικές ομάδες υποστήριξης αλλά και ομάδες αλληλεγγύης για την επανασύνδεση του ρεύματος, δείχνουν το μόνο δρόμο που απομένει, το δρόμο του αγώνα.
Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στον καιρό του μνημονίου και του ΔΝΤ, κανείς δεν μπορεί να είναι μόνος. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, η κοινωνία οργανώνεται , αντιδρά και αντιστέκεται στις απειλές της κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά, κάθε δήμος, κάθε πόλη, θα παλέψει ενάντια σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Με όπλο μας την οργανωμένη δράση και την αλληλεγγύη μπορούμε να καταργήσουμε οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

πηγή-http://ymittos-steki.blogspot.com/

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…