Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ




ΕΠΟΝΑ

Στις 16,17,18 & 19 Μαϊου θα λειτουργήσει περίπτερο επί του πεζόδρομου της Κοραή, απέναντι από την Ακαδημία Αθηνών (Μετρό Πανεπιστήμιο), ως εκθεσιακός χώρος εγγράφων και φωτογραφιών. Στο περίπτερο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία παρακολουθώντας την έκθεση να ακούνε ταυτόχρονα δημώδη άσματα του Πόντου, όπως επίσης και να παρακολουθήσουν βιντεοπροβολή ταινίας μικρού μήκους της Ένωσης, με θέμα: "Αφιέρωμα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου".

Επίσης, θα παραδίδονται ενημερωτικά έντυπα για τον Πόντο και τη συντελεσθείσα Γενοκτονία (στα Ελληνικά και σε άλλες γλώσσες) και θα διανέμεται δωρεάν dvd με είκονες και βίντεο που αναφέρονται στα γενοκτόνα χρόνια.

Οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου θα είναι: για την Κυριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη: 08:00-22:00 και για την Τετάρτη 08:00-18:00.

Παράλληλα στο χώρο του περιπτέρου την Τρίτη 18/05/2010 το πρόγραμμα έχει ως εξής:

* 17:30 Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας.

* 18:00 Ομιλία του εκδότη της εφημερίδας "Ποντιακή γνώμη" & αντισυνταγματάρχη εν αποστρατεία κ.Σάββα Καλεντερίδη με θέμα: "Οι γεωπολιτικές πτυχές της γενοκτονίας & η Ελληνική πραγματικότητα".

* 18:30 Προβολή ταινίας με θέμα: "Αφιέρωμα στην ιστορία των Ελλήνων του Πόντου".

* 18:50 Ομιλία της εκπαιδευτικού κ.Αντιγόνης Ιωαννίδου με θέμα: "Η Ελληνοπόντια γυναίκα στα γενοκτόνα χρόνια".

* 19:20 Τραγούδια γενοκτονίας από τον Γιώργο Αμαραντίδη.

* 19:40 Ακριτικά & δημώδη άσματα του Πόντου από τον Ευξείνειο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο "Ε.Μ.ΠΟ.Σ." του Δημήτρη Καρασαββίδη & του Ιωάννη Ισχνόπουλου.

* 20:15 μέχρι πρωί Τετάρτης 19/05/2010 θα ακολουθήσει ολονυχτία με τους νέους της Ένωσης μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους να αποδίδουν τραγούδια εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Την Τετάρτη 19/05/2010 στις 18:00 η ΕΠΟΝΑ θα συμμετέχει στην εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε.) στο Σύνταγμα,που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν.Ελλάδας & νήσων & στη συνέχεια στην πορεία διαμαρτυρίας στην Τουρκική πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…