Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επεισόδια έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Στην πρεσβεία του Ισραήλ βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα Ελληνες και Παλαιστίνιοι διαδηλωτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση του Ισραήλ στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Στο χώρο επικράτησε ιδιαίτερη ένταση, καθώς όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να πλησιάσουν στο κτήριο της πρεσβείας, οι αστυνομικοί τους απώθησαν και έκαναν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Οι συγκεντρωμένοι «απάντησαν» πετώντας πέτρες, μπουκάλια και δυναμιτάκια. Ενας από τους ακτιβιστές κατάφερε να ξεφύγει από τον κλοιό και έφτασε στα τρία μέτρα από την είσοδο της πρεσβείας. Ομως οι αστυνομικοί αντέδρασαν και τον συνέλαβαν.

Από νωρίς στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ. Ενταση προκλήθηκε ανάμεσα σε αστυνομικούς και Παλαιστίνιους διαδηλωτές, όταν οι τελευταίοι θέλησαν να πλησιάσουν περισσότερο την ισραηλινή πρεσβεία. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με τις ασπίδες και οι διαδηλωτές τους πέταξαν αυγά και καφέδες, μάρμαρα και μπουκάλια. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σημερινή ισραηλινή επιχείρηση εις βάρος των πλοίων που επιχειρούσαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας. Νωρίτερα συγκέντρωση έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ έκαναν και τα μέλη της ΚΝΕ.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα. Χρήση χημικών και πετροπόλεμος. Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους.

ΠΗΓΗ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ 31 ΜΑΙΟΥ 10


Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…