Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Διάλεξη Roderick Beaton "Ο Λόρδος Μπάιρον στο Μεσολόγγι"


 Tο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο υποδέχεται τον σπουδαίο ελληνιστή Roderick Beaton για μία διάλεξη πάνω στο θέμα "Ο Λόρδος Μπάιρον στο Μεσολόγγι: η πολιτική σημασία της προσφοράς του στον ελληνικόν Αγώνα".
Ο Beaton, καθηγητής βυζαντινής και νεότερης ελληνικής ιστορίας, γλώσσας και λογοτεχνίας στο King's College του Λονδίνου, είναι γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της χώρας μας. Η μονογραφία του "Ο πόλεμος του Μπάιρον, ρομαντική εξέγερση, ελληνική επανάσταση" που στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, αποτελεί μία πληρέστατη μελέτη της ιδιοσυγκρασίας, των επιδιώξεων, των ενεργειών αυτού του μεγάλου ρομαντικού ποιητή που μεταβλήθηκε σε πολιτικό για έναν ξένο, αλλά τόσο ιδεολογικό αγώνα. Και ενώ η παρουσία του ενίσχυσε την εκσυγχρονιστική πλευρά στις εσωτερικές διαμάχες της Ελληνικής Επανάστασης, ο ίδιος κατέστη με το θάνατό του το διαχρονικό σύμβολο της αφοσίωσης σε ένα υψηλότερο ιδανικό, καθώς και προσωποποίηση της φιλελληνικής προσφοράς.
Η διάλεξη οργανώθηκε σε συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στα πλαίσια της φωτογραφικής έκθεσης "Μπάιρον + Μεσολόγγι" της Μαρίας Στέφωση.
Θα δοθεί στα ελληνικά, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αίθουσα συνεδριάσεων Παλαιάς Βουλής, την 

Δευτέρα 28 Μαΐου, στις 19:30.
 

Διάρκεια έκθεσης έως 31 Μαΐου.

πηγή- www.nhmuseum.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…