Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια Συμμαχία για την Οδική ασφάλεια και την υπεράσπιση των θυμάτων των τροχαίων.



                                                         30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η Παγκόσμια Συμμαχία μη κυβερνητικών οργανώσεων για την οδική ασφάλεια και τα δικαιώματα των θυμάτων των τροχαίων είναι ένα δίκτυο που περιλαμβάνει 170 οργανώσεις απο 90 χώρες του κόσμου. (Ενημέρωση: ΕΔΩ) Μέλη της απο την Ελλάδα είναι ο SOS Τροχαία Εγκλήματα* και η ΕΥΘΥΤΑ- Ρόδου. Η Συμμαχία συγκροτήθηκε το 2012 και πραγματοποιεί μια παγκόσμια συναντηση κάθε δυο χρόνια. Συμμετέχοντας στην Συμμαχία πήραμε μερος στις προηγούμενες συναντήσεις (Αττάλεια – Τουρκία 2012, Μαρακες – Μαρόκο 2014) και θα συμετάσχουμε και φέτος στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας στις 6 Απρίλη.
Θα μας εκπροσωπήσει η Καίτη Μακρή, μέλος του ΔΣ του SOSTE απο την Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι και μελος της “Επιτροπής Μετά το Τροχαίο” (Post Crash Committee**) της Συμμαχίας.
Στη θεματολογια της συναντησης περιλαμβάνονται τα θέματα της σφαρικης αντιμετώπισης της οδικής ασφάλειας, των υποδομων, των ασφαλών οχημάτων, της συμπεριφορας των χρηστων του οδικου δικτύου και τις φροντίδας μετά την σύγκρουση. Επίσης θα συζητηθουν προτάαεις τροποποίησης του καταστατικού και θα πραγματοποιηθεί εκλογή τριών μελών του Διοικητικου Συμβουλίου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθουν μια σειρά απο ενημερωτικά συμπόσια και σεμινάρια πανω σε εξειδικευμενα θέματα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Συμμαχίας προτείναμε και στηρίζουμε την υποψηφιοτητα της Vivimia Perrone, επικεφαλής της οργάνωσης Madres del Dolor (ΕΔΩ) μιας συλλογικότητας γυναικών πού έχουν χάσει τα παιδιά τους σε τροχαίες συγκρούσεις με ιδιαίτερα σημαντική δράση στην Αργεντινή. 
* ο SOS Τροχαια Εγκλήματα αντιπροσωπεύεται στην Συμμαχία μεσω της You Are U Do – Kostas Kouvidis που αποτέλεσε ιδρυτικο της μέλος..
** στην PCC συμμετεχουν αποκλειστικά εκπρόσωποι οργανώσεων θυμάτων τροχαίων: R. Sobel- ASIRT (USA), D. Price – IRVA(Ireland), A. Aeron- Thomas – Road Peace (UK), Andy Murie – MADD (Canada), V. Perronne – Madres Del Dolor (Argentina), C. Smit – SADD (South Africa), M. Altarejos-Cueva – CARES (Phulipines), Καίτη Μακρή – SOS Τροχαία Εγκλήματα (Ελλάδα).

πηγή- https://sostegr.wordpress.com/2017/03/30/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…