Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

«Οι φύλακες άγγελοι» των παιδιών στο Διαδίκτυο


2015-07-08 07_51_52-«Οι φύλακες άγγελοι» των παιδιών στο Διαδίκτυο


Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ .

Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μία αστυνομική υπηρεσία – υπόδειγμα με τεράστιες επιτυχίες στην καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, αλλά και στην προστασία των παιδιών. Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους αστυνομικούς της υπηρεσίας «περιπολούν» καθημερινά στο Διαδίκτυο και εντοπίζουν παιδόφιλους, οι οποίοι προσπαθούν να «ψαρέψουν» τα ανήλικα θύματά τους και στη συνέχεια να τα αποπλανήσουν.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν κατηγορηθεί για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας περισσότερα από 900 άτομα! Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, οικογενειάρχες με παιδιά, μορφωμένοι, οικονομικά ευκατάστατοι, εκπαιδευτικοί, ακόμη και ιερείς!
Οι άνδρες και γυναίκες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το νέο ειδικό λογισμικό πρόγραμμα TLO που έχουν στην διάθεσή τους και το οποίο προμηθεύτηκαν από τις ΗΠΑ, εντοπίζουν και ταυτοποιούν σε πραγματικό χρόνο τα ηλεκτρονικά ίχνη των παιδόφιλων. Οι αστυνομικοί έχουν απλώσει ένα «δίχτυ» ασφαλείας για τα παιδιά στο Διαδίκτυο, με την εφαρμογή cyberkid, το οποίο λειτουργεί και στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, όπου υπάρχει μέσα και το παιχνίδι «ντύνω κούκλες». Ένα παιχνίδι στο οποίο πριν από λίγο καιρό είχαν στήσει παγίδες σε ανήλικους παιδόφιλοι, χρησιμοποιώντας ψεύτικα «προφίλ».

Ο ρόλος της Αστυνομίας για τα φυσικά ή «συνηθισμένα» εγκλήματα ή παραβατικές συμπεριφορές είναι σχεδόν για όλους μας σαφής. Αν μας κλέψουν, αν μας απειλήσουν, αν μας κάνουν κακό κ.λπ., ξέρουμε που απευθυνόμαστε. Η κλήση στην Αστυνομία είναι συνήθως από τις πρώτες μας κινήσεις. Το λεγόμενο ηλεκτρονικό έγκλημα όμως – και λόγω την πρόσφατης εμφάνισής του – δημιουργεί στους περισσότερους από εμάς μια μικρή σύγχυση. Πότε απευθυνόμαστε στις αρχές; Πώς βρίσκουμε το δίκιο μας; Πως οι αρχές θα μας βοηθήσουν; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που ενδεχομένως μας απασχολούν.
Στη χώρα μας και όσο αφορά το ηλεκτρονικό έγκλημα, η κατεξοχήν αρμόδια υπηρεσία με κατασταλτική αλλά και πλούσια προληπτική και συμβουλευτική δράση, είναι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι μια υπηρεσία που συνεχώς εξελίσσεται ώστε να προλαβαίνει τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα:

* Το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,
* Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων,
* Το Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων και
* Το Τμήμα Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Το τμήμα Γενικών Υποθέσεων ασχολείται γενικά με τις εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται στο Internet, ενώ το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων έχει ειδίκευση σε ηλεκτρονικά εγκλήματα στο Internet που σχετίζονται με ανηλίκους. Αντίστοιχα, το τμήμα Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων ασχολείται με θέματα παράνομης διακίνησης λογισμικού (software) και ψηφιακών δεδομένων (δηλαδή της πειρατείας λογισμικού) και το τμήμα Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών που ασχολείται με τις υποθέσεις παραβίασης του απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Αντιλαμβανόμαστε ότι τα δυο πρώτα τμήματα και ιδιαίτερα το τμήμα που έχει επιφορτιστεί με τις υποθέσεις ηλεκτρονικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων είναι και οι πλέον κρίσιμες υπηρεσίες σε ό,τι αφορά τα παιδιά μας, ενώ και το τμήμα Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ενδέχεται να μας αφορά.

Το πιο κρίσιμο σημείο όταν αντιληφθούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί μας και την ασφάλειά του στο Internet, είναι το να αποφασίσουμε αν θα πρέπει να δράσουμε ακαριαία ή αν θα πρέπει να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία. Αυτή είναι ίσως η κρισιμότερη και δυσκολότερη απόφαση για έναν γονιό ή κηδεμόνα.
Αν το πρόβλημα που αντιληφθούμε είναι ξεκάθαρο και απαιτεί άμεση αντίδραση τότε είτε τηλεφωνικά στο 11188 είτε μέσω email στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr μπορούμε να κάνουμε την καταγγελία μας και οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μας κατευθύνουν για το τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια.
Ωστόσο ακόμη και αν έχουμε απλές ενδείξεις για το πρόβλημα, χωρίς να έχουμε σαφή άποψη αν πρόκειται για απειλή ή όχι, τότε και πάλι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να μας βοηθήσει συμβουλευτικά και να μας κατευθύνει, ώστε οι ενδείξεις είτε να εξαλειφθούν είτε να γίνουν αποδείξεις.
Να αναφέρουμε ότι το λογισμικό γονικού ελέγχου ή το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι μεν απαραίτητο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι πανάκια.
Ο εντοπισμός του προβλήματος προέρχεται από την παρατήρηση της συμπεριφοράς και το έλεγχο της
χρήσης στα παιδιά.
Θα πρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο στα μέσα πρόσβασης στο Internet, που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας – υπολογιστής, tablet, κινητό τηλέφωνο. Για παράδειγμα, θα πρέπει:

* Να ορίζουμε κανόνες χρήσης που δεν παραβιάζονται.
* Να ενθαρρύνουμε τη χρήση του Διαδικτύου αλλά και να συζητάμε για τις προτιμήσεις τους σε αυτό.
* Να ασχοληθούμε οι ίδιοι και γιατί όχι να μάθουμε από τα παιδιά μας.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός ακριβώς είναι συνήθως και ο στόχος των διαφόρων επιτήδειων. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για το παιδί μας, να μην εμπιστεύεται αγνώστους, ακριβώς όπως του έχουμε διδάξει στην κανονική του ζωή. Στην ηλεκτρονική, είναι προφανές (αφού η ταυτότητα του συνομιλούντος είναι πρακτικά άγνωστη), ότι αυτή η λογική θα πρέπει να ισχύει κατά μείζονα λόγο.
Σημειώνουμε επίσης, πως σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις του απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η καταγγελία μας μπορεί να γίνει και στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, είτε ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Ιερού Λόχου 3, Μαρούσι 151 24, Αθήνα, είτε με fax στο 210-6387 666, είτε αυτοπροσώπως τις εργάσιμες μέρες 10:00 με 12:00 πμ..
Να διευκρινίσουμε τέλος, ότι τόσο η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών δεν σχετίζονται με το επίσης σοβαρό θέμα του εθισμού στο Διαδίκτυο. Για τέτοιου είδους θέματα θα πρέπει ν α απευθυνθούμε σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, όπως είναι η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α. Κυριακού» (www.youth-health.gr).

Μερικές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες για την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ.115 22 – Αθήνα

Τηλέφωνο: 210-6476464 & 111 88 ( Το 11188 καλείται από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας εντός Ελλάδος με αστική χρέωση )

Σελίδα CyberKid : http://cyberkid.gr/

Facebook Page : https://www.facebook.com/cyberkid.gov.gr

Twitter Profile : https://twitter.com/CyberAlertGR

Για δελτία τύπου και ανακοινώσεις που αφορούν την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πατήστε ΕΔΩ

Για τον οδηγό του πολίτη πατήστε ΕΔΩ

Εφαρμογή για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με την Δ.Η.Ε Κατεβάστε την εφαρμογή για συσκευές iOS πατώντας ΕΔΩ και για συσκευές Android πατώντας ΕΔΩ

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και

κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ


πηγή-https://www.safer-internet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…