Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Mε ελεύθερη είσοδο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στις 9-15 Μαρτίου, και, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 16-22 Μαρτίου (Παύλος Ζάννας).



 
 
Πρόκειται για μια διοργάνωση των Πρεσβειών και Προξενείων εννέα Αφρικανικών Χωρών στην Αθήνα, μια μεγάλη γιορτή της πολυπολιτισμικότητας που φιλοδοξεί να γνωρίσει στους Έλληνες άγνωστες πτυχές της ζωής στην αφρικανική ήπειρο και να μας μυήσει στον κινηματογράφο των χωρών αυτών: από την εν πολλοίς άγνωστη κινηματογραφία της Αγκόλας μέχρι την κινηματογραφικά δραστήρια Νότιο Αφρική αλλά και το Νόλιγουντ της Νιγηρίας. Θα έχουμε μια πραγματικά σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουμε το σινεμά της Αλγερίας, της Κένυας, της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Μαρόκου, αλλά και του Σουδάν.
Η τελετή έναρξης (είσοδος μόνο με προσκλήσεις) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου με την προβολή της νοτιοαφρικανικής ταινίας Elelwani παρουσία του σκηνοθέτη Ιντσάμπενι γούα Λουρούλι (Ntshavheni wa Luruli). Το Elelwani (που θα προβληθεί για το κοινό την Παρασκευή 10/3), υπήρξε πριν μερικά χρόνια η επίσημη πρόταση της Νοτίου Αφρικής για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Ο σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με τον Σπάϊκ Λι και έχει κερδίσει την Κρυστάλλινη Άρκτο στην Μπερλινάλε.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις προβολές.

Για το γενικό δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Για το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και τον κατάλογο πατήστε εδώ.

Για αναλυτικά κείμενα ταινιών πατήστε εδώ.

πηγή- http://www.tainiothiki.gr/v2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…