Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Ν.Ε. ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




15 ΧΡΟΝΙΑ Ο.Ν.Ε.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ, ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΝΙΚΟ ΧΟΥΝΤΗ
  
 Εκδήλωση με θέμα “15 χρόνια στην ΟΝΕ. Ποιός είναι ο απολογισμός. Ποιές προοπτικές υπάρχουν. Ανιχνεύουμε και οργανώνουμε λύσεις για το σήμερα και το μέλλον”, οργανώνει το Κίνημα της ΧΔ την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, οδός Ακαδημίας 20, ώρα 7.
Θα μιλήσουν και θα συζητήσουμε με τον Μανώλη Γλέζο, πρώην Ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά και Νίκο Χουντή, ανεξάρτητους Ευρωβουλευτές. ΄Συντονίζει ο Δημήτρης Πισίνας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΧΔ, οικονομολόγους και εκδότης.

Η σημερινή ελληνική Βουλή μπορεί να περιλαμβάνει πολλά κόμματα, αλλά έχει καταστεί μονοφωνική σε σχέση με τον «ευρωμονόδρομο» που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. Και όσες δυνάμεις εμφανίζονται να τον αμφισβητούν, στην  πραγματικότητα έχουν ενσωματωθεί και λειτουργούν συμπληρωματικά με το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.
Σταδιακά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιγαντώθηκαν γραφειοκρατικοί μηχανισμοί και εξωθεσμικά όργανα, που ανοιχτά ακυρώνουν και παρακάμπτουν τη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση των λαών. Με εργαλείο το ευρώ και τη νομισματική πολιτική, επιβάλλουν την πολιτική της λιτότητας, της απαξίωσης του κοινωνικού κράτους, της σταδιακής εξαθλίωσης των πολλών και της συγκέντρωσης πλούτου στα χέρια λίγων. Στην κατεύθυνση αυτή, οι άρχουσες τάξεις των χωρών της Ε.Ε. έχουν αποδεχθεί και συντηρούν τη γερμανική επικυριαρχία.
Η Χ.Δ. αρνείται την καταστρεπτική πολιτική που επιβάλλουν ως μονόδρομο οι ευρωκράτες με εκβιασμούς, απειλές και τρομοκρατία.
Εκεί που το πολιτικό σύστημα αδρανεί, κάνει έκκληση στους πολίτες να πάρουν πρωτοβουλία και να αναζητήσουν λύσεις και προτάσεις υπεύθυνες.
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, οργανώνεται η εκδήλωση της 16ης Δεκεμβρίου. Για να γίνει ξεκάθαρο σε πρώτη φάση ποια ήταν τα πραγματικά οφέλη και οι πραγματικές επιπτώσεις της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Να γίνει η απαγορευμένη συζήτηση του απολογισμού της επιλογής αυτής, που είχε θεωρηθεί αυτονόητη, μέχρι το σημείο το ευρώ να μεταβάλλεται σε «θεότητα» και αυτοσκοπό στον οποίο τα πάντα θυσιάζονται.
Με αφετηρία τη συζήτηση αυτή θα ανοίξει ο δρόμος για την αναζήτηση των εναλλακτικών λύσεων που έχουν ανάγκη τόσο η χώρα, όσο και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης. Ένας διάλογος στον οποίο η ΧΔ σκοπεύει να συμβάλει ενεργά.       

πηγή-http://www.xristianiki.gr/anexartetes-enotetes/nea-apophaseis/one_dekembrioy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…