Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας




 Φωτογραφία του χρήστη Helmepa - Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.






Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου από το 2008, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να τονίσει τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ε.Ε. και στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Φέτος, επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί το Turku της Φινλανδίας, όπου πραγματοποιείται διήμερο Συνέδριο με θέμα “Investing in Competitive Blue Growth – smart and sustainable solutions” και ενημερωτικές δράσεις για το ευρύτερο κοινό μεταξύ 18 και 22 Μαΐου. Στο Συνέδριο παρουσιάζονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της “Γαλάζιας Ανάπτυξης” και οι σχετικοί άξονες δράσης στους τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας και της προστασίας των θαλάσσιων πόρων από απειλές όπως η κλιματική αλλαγή και τα θαλάσσια απορρίμματα. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες μπορείτε να δείτε στο website της πρωτοβουλίας.

Η Ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και για όλους τους Έλληνες, αφού η χώρα μας έχει ακτογραμμή 16.000 χιλιομέτρων με πολύμορφα παράκτια και νησιωτικά συμπλέγματα, σπάνιες ομορφιές και υγιή θαλάσσια οικοσυστήματα που πρέπει να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε με βιώσιμο τρόπο και σεβασμό στο περιβάλλον. Επιπλέον, διαθέτουμε την πρώτη ναυτιλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έναν από τους δυναμικότερους παραγωγικούς κλάδους παγκοσμίως, ενώ ο τουρισμός και η αλιεία αποτελούν πυλώνες της εθνικής οικονομίας.

Στην ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της σημασίας του για τη χώρα μας αλλά και για τη ζωή στον πλανήτη γενικότερα αποσκοπούν οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες της HELMEPA που απευθύνονται κάθε χρόνο από το 1983 στα Μέλη της, 15.000 Έλληνες ναυτικούς και 200 εταιρείες και ναυτιλιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, 7,500 μαθητές-μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» και 550 Εκπαιδευτικούς, καθώς και τους 2.000 εθελοντές «Ναυτίλους».

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Πειραιά, η HELMEPA συμμετέχει και φέτος στις «Ημέρες Θάλασσας», ένα πανόραμα εκδηλώσεων με επίκεντρο τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Μαΐου και περιλαμβάνουν επιμορφωτικές ξεναγήσεις, πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα, συναυλίες κ.α., ανοιχτές για το ευρύ κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το website στο σύνδεσμο

πρόγραμμα- http://www.imeresthalassas.gr

πηγή-http://www.helmepa.gr/- http://www.imeresthalassas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…