Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Φεστιβάλ βασανισμού σκύλων

 
 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Στο ετήσιο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος της πόλης Γιούλιν, κλέβουν σκυλάκια από τους ιδιοκτήτες τους και τα σφάζουν ή τα ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια τα κρεμούν σε τσιγκέλια, τα σκίζουν από τον πρωκτό μέχρι πάνω, τα γδέρνουν και τα τρώνε.

Η φρίκη πρέπει να είναι αβάσταχτή: νέα έρευνα βρήκε πως ο εγκέφαλος των σκύλων είναι παρόμοιος με των ανθρώπων όσον αφορά στα συναισθήματα. Όσοι έχουν ζήσει με σκύλους το νιώθουν αυτό. Αν αναλογιστούμε πως οι σκύλοι είναι ζωντανά όντα με σκέψεις και συναισθήματα, το μαρτύριο που περνάνε σε αυτό το «φεστιβάλ» είναι εξωφρενικό.

Χιλιάδες κινέζοι πολίτες έχουν διαδηλώσει ενάντια στο φεστιβάλ. Αλλά οι αρχές θα αναγκαστούν να το σταματήσουν μόνο αν δουν ότι βλάπτει σοβαρά τη διεθνή εικόνα της Κίνας που τόσο πασχίζουν να βελτιώσουν. Γι’ αυτό μπορούμε να παίξουμε καθοριστικό ρόλο. Ας δείξουμε στην κυβέρνηση της Κίνας ότι όλος ο κόσμος καταδικάζει τη σφαγή των σκύλων και απαιτεί την άμεση απαγόρευσή της!

Όταν πιάσουμε το στόχο των υπογραφών μας, θα δημοσιεύσουμε ολοσέλιδες ανακοινώσεις σε κινέζικες εφημερίδες, θα συνεργαστούμε με διάσημες προσωπικότητες, θα διεξάγουμε δημοσκόπηση στην Κίνα για την κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος και θα κάνουμε το θέμα πρώτη είδηση στη χώρα μέχρι να κινηθούν οι αρχές. Υπόγραψε το παρακάτω ψήφισμα με ένα κλικ και διάδωσέ το παντού:

https://secure.avaaz.org/el/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bAMTsgb&v=76556&cl=9998742991

Προς τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, τον περιφερειάρχη της επαρχίας Γκουάνξι, Τσεν Γιού, και τα μέλη της Κεντρικής Κυβέρνησης της Κίνας:
Ως πολίτες από όλη την υφήλιο, νιώθουμε αποστροφή για την κακοποίηση και κατανάλωση σκύλων στο φεστιβάλ της Γιούλιν και σας καλούμε να το απαγορεύσετε αμέσως. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια κινέζων πολιτών που απαιτούν μέτρα για να σταματήσει το βάρβαρο εμπόριο σκυλίσιου κρέατος.

https://secure.avaaz.org/el/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bAMTsgb&v=76556&cl=9998742991

Χάρη στους γενναίους κινέζους ακτιβιστές, το φεστιβάλ συρρικνώνεται κάθε χρόνο και οι αρχές της Γιούλιν σταμάτησαν επιτέλους να το χρηματοδοτούν, απαγορεύοντας μάλιστα στους εργαζομένους τους να συμμετέχουν. Είμαστε σε καλό δρόμο. Αν τώρα εκατομμύρια πολίτες ενώσουμε τις φωνές μας, μπορούμε να σώσουμε χιλιάδες σκυλάκια από τα αποτρόπαια βασανιστήρια.

Το φεστιβάλ της Γιούλιν δεν πρόκειται για κάποια παλιά παράδοση – ξεκίνησε το 2010! Και πολλοί ισχυρίζονται πως δημιουργήθηκε κυρίως για να αυξήσει τα έσοδα της βιομηχανίας κρέατος.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο – το φεστιβάλ ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες. Υπόγραψε το παραπάνω ψήφισμα με ένα κλικ και προώθησέ το σε φίλους και γνωστούς -- ας το κάνουμε τεράστιο!

https://secure.avaaz.org/el/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bAMTsgb&v=76556&cl=9998742991

Το κίνημά μας έχει αγωνιστεί εναντίων του πιο βάρβαρου φεστιβάλ ταυρομαχίας της Ισπανίας, της πολτοποίησης των νεογέννητων αρσενικών κοτόπουλων από τη Γερμανική βιομηχανία και των άθλιων συνθηκών των κτηνοτροφικών μονάδων της Ισπανίας και της Γαλλίας. Τώρα ήρθε η ώρα να συσπειρωθούμε για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου και να δώσουμε τέλος στη σφαγή των σκύλων.

Με ελπίδα
Rewan, Danny, Luis, Patricia, Jooyea, Mike, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz
Περισσότερες πληροφορίες:

Απόλυτη κτηνωδία: Χιλιάδες σκυλιά δέρνονται μέχρι θανάτου στο ετήσιο «Φεστιβάλ Σκυλίσιου Κρέατος» της Κίνας – Πρώτο Θέμα
http://www.protothema.gr/world/article/486560/apoluti-ktinodia-hiliades-skulia-dernodai-mehri-thanatou-sto-etisio-festival-skulisiou-kreatos-tis-kinas/

Αποτροπιασμός- Τρώνε σκυλιά σε φεστιβάλ στην Κίνα – The TOC
http://www.thetoc.gr/green/article/apotropiasmos--trwne-skulia-se-festibal-stin-kina

Φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος Γιούλιν 2016: Νέες εικόνες από εφιαλτικές συνθήκες για τα ζώα στην Κινέζικη γιορτή (στα αγγλικά) –The Independent
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/yulin-dog-meat-festival-2016-new-pictures-emerge-of-nightmare-conditions-for-animals-involved-in-a6973021.html#gallery

Κινέζοι πολίτες καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει την βιομηχανία σκυλίσιου κρέατος (στα αγγλικά) – Channel NewsAsia
http://www.channelnewsasia.com/news/asiapacific/chinese-public-urges/2665086.html

Φέτος η Κίνα πρέπει να δώσει τέλος στο φρικτό φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος (στα αγγλικά) – Observer
http://observer.com/2016/04/this-year-china-needs-to-end-its-horrific-dog-meat-festival/

Ο εγκέφαλος των σκύλων έχει πιο πολλά κοινά με των ανθρώπων από ότι νομίζεις (στα αγγλικά) – Gizmodo
http://io9.gizmodo.com/why-the-brains-of-dogs-and-humans-are-more-similar-than-1527707674 
 
πηγή-avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…