Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Προβληματισμός για τον εθνικό διάλογο για το Κυνήγι

hunting_ducks 

9 MAIOY 2016

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάσαμε με προσοχή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας εσχάτως σχετικά με τον Εθνικό Διάλογο για το Κυνήγι και καταθέτουμε και πάλι τον προβληματισμό μας.

Θεωρούμε απόλυτα σωστή την πρόθεση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη να ξεκινήσει ο διάλογος αυτός με τους διάφορους φορείς της κοινωνίας και μάλιστα απο μηδενική βάση και αδήριτη την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των όσων μέχρι τώρα και κάτω απο πλήρη αδιαφάνεια ίσχυαν, εξυπηρετώντας καθαρά διάφορα συμφέροντα γύρω απο το κυνήγι και αγνοώντας τόσο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσο και την δολοφονία εκατομμυρίων άλλων εμβίων.

Ασκώντας όμως ταυτόχρονα και κριτική δεν μπορουμε να αγνοήσουμε τις μεγάλες οργανωτικές αδυναμίες του εγχειρήματος και την προχειρότητα της οργάνωσης του διαλόγου, που όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσει στην ακύρωση της προσπάθειας.

Η αποχώρηση κάποιων φορέων απο την όλη διαδικασία εμφανώς υποδηλώνει, οτι πρόθεσή τους είναι, μέσω της ακύρωσης του διαλόγου, να παραμείνει ή ίδια ανεξέλεγκτη, αδιαφανής και φαύλη κατάσταση του παρελθόντος.
Ας μην υποπέσει στην παγίδα αυτή το υπουργείο.

Ανήκοντας “στο μέτωπο των αντικυνηγών ατόμων ή φορέων, που αποβλέπουν στην άμεση ή προοδευτική οριστική κατάργηση του κυνηγίου” σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα των κυνηγών, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, οτι ναι τασσόμαστε κατά ενός βάρβαρου σπορ με ταυτόχρονα οικονομικά συμφέροντα, που δολοφονούν την ίδια την ζωή και βλάπτουν το εναπομείναν φυσικό περιβάλλον της χώρας μας.

Με την θέση αυτή τάσσονται πάνω απο 1.500.000 πολίτες που εθελοντικά ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (55 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων
ΠΗΓΗ- https://www.pfpo.gr/problimatismos-gia-ton-ethniko-dialogo-gia-kunigi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…