Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

1η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας & Ελληνικού Πολιτισμού






Η 20η Μαΐου καθιερώνεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού.
Την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στις 20 Μαΐου, προτείνει σχέδιο νόμου του Yπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε διότι ταυτίζεται με την ημέρα γέννησης του Σωκράτη, αλλά και γιατί 20 Μαΐου άρχισε η 1η Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας, «η οποία λειτούργησε κομβικά για την Ελληνορθόδοξη παράδοση και τη μεταγενέστερη πολιτιστική επιρροή της ανά τον κόσμο», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση

Κατά την ημέρα αυτή προβλέπεται να διοργανώνονται εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κυρίως παρουσιάσεις, επιστημονικές ημερίδες και ομιλίες, που αφορούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και εκθέσεις και εκδηλώσεις, με αντικείμενο ανάδειξης και μελέτης τη σχέση και την αλληλεπίδραση της ελληνικής γλώσσας με τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις Καλές Τέχνες.

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, στόχος είναι μεταξύ άλλων η ανάδειξη της διαχρονικής παρουσίας και εξέλιξης της ελληνικής γλώσσας, ως καθοριστικού στοιχείου της εθνικής ταυτότητας και του ελληνικού πολιτισμού στην πανανθρώπινη διάστασή του και η προαγωγή της διαρκούς και διαπλαστικής συμβολής της, ως εργαλείου ανάπτυξης και διαμόρφωσης αρχών και εννοιών στο πεδίο της φιλοσοφίας, των επιστημών, των πολιτικών ιδεών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας, προηγείται η Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου) και ακολουθεί η επέτειος της Μάχης της Κρήτης (21 Μαΐου), με αποτέλεσμα να δημιουργείται «ένα τρίπτυχο, που συνδέει τη γλώσσα και τον πολιτισμό με το ιστορικό γίγνεσθαι, καθώς και τη διαχρονική και διατοπική παρουσία του Ελληνισμού».

Με την ψήφιση του σχεδίου νόμου από την ελληνική Βουλή και με την αναγνώριση της ημέρας αυτής από τον ΟΗΕ και την ΟΥΝΕΣΚΟ, «επιχειρείται να αναγνωρισθεί δικαιωματικά η θεμελιακή θέση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση.
Για την Ημέρα αυτή η Εταιρία Κοινωνικών Επενδύσεων σχεδίασε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος με γενικό τίτλο » Ο Κosmos μιλά Ελληνικά» ενώ τρέχει παράλληλα σχετική καμπάνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.



 
Χρέος μας εθνικό να την αναδείξουμε!

"Γιατί η Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας αποτελεί την Ιστορία της Φιλοσοφικής και Πολιτιστικής Εξέλιξης του Ανθρώπου της Δύσης"

Φέτος στις 20 Μαϊου καθιερώνεται για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού,ημέρα κατα την οποία θεωρείται ότι γεννήθηκε ο μέγας Φιλόσοφος Σωκράτης.Ενα αίτημα χρόνων,για τη διάσωση και ανάδειξη της μητέρας των γλωσσών του Κόσμου,της Ελληνικής Γλώσσας,που ομιλείται απο τον ίδιο το λαό,στον ίδιο τόπο,εδώ και 4.000 χρόνια και που έδωσε πλουσιοπάροχα τα φώτα της σε όλα τα μήκη και πλάτη του Κόσμου,επιτέλους γίνεται πραγματικότητα!

Η Εταιρία Κοινωνικών Επενδύσεων www.socialinvestments.gr συντάσσεται απόλυτα σε αυτή την Πρωτοβουλία του Ομογενειακού Ελληνισμού,που στηρίχθηκε απο τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού,προωθώντας ένα συμβολικό,κοινωνικό,ελληνικό πολιτιστικό μήνυμα,για να υπενθυμίσει σε όλη τη Γη ότι " Ο Κosmos μιλά Ελληνικά"!

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ανάδειξης και προώθησης του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας, μέσα απο τη δημιουργία της πλατφόρμας "KosmosHεllas" (υπο κατασκευή) που στοχεύει στη δημιουργία της μεγαλύτερης και αρτιότερης online γέφυρας των Ελλήνων Πολιτών του Κόσμου, προσφέροντας τη δυνατότητα δικτύωσης,γνωριμίας,επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των Ελλήνων του Κόσμου.
Οραμα μας αποτελεί η Συνένωση του διεθνούς Ελληνισμού και Φιλλεληνισμού,με σκοπό να αφυπνίσουμε,να ενεργοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού,εντός και εκτός Ελλάδας,προς όφελος της Κοινωνίας των Ελλήνων Πολιτών του Κόσμου.

Μια απο τις πρωτοβουλίες του Πυλώνα δράσεων της "ΚοsmosΗεllas" για τον Ομογενειακό μας Ελληνισμό,είναι η ανάδειξη,διάδοση και προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας στα πέρατα της Οικουμένης. Να υπενθυμίσουμε αλλά και να προωθήσουμε με απλό και εύληπτο τρόπο στους λαούς του Κόσμου,ότι σε αυτή τη μικρή Χώρα της Κρίσης, γεννήθηκε μια γλώσσα που δημιούργησε τη βάση για όλες τις Γλώσσες του Κόσμου. Δάνεισε χιλιάδες λέξεις και έννοιες,που υιοθετήθηκαν απο εκατομμύρια ανθρώπους, διέδωσε παντού το λόγο και παραμένει ακόμα και σήμερα η μόνη εννοιολογική γλώσσα στον Κόσμο,που πάνω της ακούμπησαν όλα τα αλφάβητα του Κόσμου,το Ευαγγέλιο και οι Άγιες Γραφές,το Θέατρο και οι Επιστήμες,η Ποίηση και η Νόηση.
Μέσα απο αυτή την Πρωτοβουλία και τη Διαδικτυακή - Διαδραστική μας καμπάνια με τίτλο " Ο Kosmos μιλά Ελληνικά",εκατομμύρια άνθρωποι θα μάθουν ότι χιλιάδες καθημερινές τους λέξεις είναι Ελληνικές! Ότι έχουν Ρίζα Ελληνική!

Ο Ελληνισμός και η Ελλάδα πιστεύουμε πώς σε αυτή την εποχή της γενικευμένης οικονομικής Κρίσης και της πλήρους κατάπτωσης των αξιών,όπου οτιδήποτε εθνικό θεωρείται και "ενοχικό",σε μια εποχή πλήρους ισοπεδωτικής προσέγγισης της Νέας Τάξης Πραγμάτων με την επέλαση των greeklish, πρέπει να "αντισταθεί" και να ορθώσει το ανάστημα της μέσα απο τη Γλώσσα μας,τον Πολιτισμό μας και την Ιστορία μας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  

KANTE KΛΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Eκδήλωση της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων για την 1η ...




                                                                 

KANTE KΛΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η







                                          πηγή- http://socialinvestments.gr/









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…