Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η «Βυζαντινή Αθήνα» μας!!

από mikrosprofitis
 
Η Βυζαντινή Αθήνα μας

9-9-15

«Καλημέρα!»,

Κάποιος φίλος με πολύ μεράκι, κόπο, σεβασμό και αγάπη για την πόλη που ζούμε έφτιαξε μια σελίδα για την Βυζαντινή Αθήνα (www.byzantineathens.com). Νομίζω ότι καλύπτει ένα μεγάλο ιστορικό κενό στις γνώσεις των περισσοτέρων εξ ημών -αυτό των βυζαντινών χρόνων της Αθήνας-, με πλούσιο υλικό και προσεγμένη οπτικοακουστική παρουσίαση. Αξίζει τον κόπο όχι μόνο να τις ρίξετε μια ματιά, αλλά και να την προωθήσετε όπου νομίζετε, προκειμένου να συνδεθούμε όλοι μας καλύτερα με τις ρίζες και το παρελθόν μας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Μην διστάσετε να στείλετε μέσω email την συμπαράστασή σας, τις παρατηρήσεις, την διάθεσή σας να του προσφέρετε μια οπτική βυζαντινή γωνία που δεν έχει συμπεριλάβει.

Αντιγράφω αποσπασματικά από το εισαγωγικό κείμενο της αρχικής σελίδας της βυζαντινής Αθήνας.
«….Σίγουρα τα βήματά μας θα μας φέρανε κάποτε πάνω σε κάποιο από τα στολίδια μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς της Αθήνας, σε κάποιο βυζαντινό «μπιζουδάκι». 
Ατενίζοντας την ομορφιά αυτών των ναών, η σκέψη μας αυτόματα ανατρέχει στην εποχή, που κτίσθηκαν. Την εποχή που η Αθήνα υπήρξε μια απλή επαρχία της αχανούς και ένδοξης Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Πόσοι πρόγονοί μας ζήσανε στον ίδιο χώρο με εμάς! Πόσες προσευχές, πόσες λειτουργίες, πόσα μυστήρια, πόσα δάκρυα μετανοίας κύλησαν μέσα σε αυτά τα εκκλησάκια από Αθηναίους των περασμένων αιώνων! Αυτά τα εκκλησάκια είναι η κληρονομιά μας από μια εποχή που πέρασε, για να μας θυμίζουν ότι και εμείς συναποτελούμε έναν μικρό κρίκο ενός μεγάλου και ένδοξου πολιτισμού.
Έτσι,  ο στόχος της σελίδας αυτής, είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την Βυζαντινή πλευρά της πόλεώς μας. Να πάρουμε δύναμη από την ιστορία μας και εν συνεχεία να σταθούμε αντάξιοι του έθνους μας και των προπατόρων μας.

Ας αναζητήσουμε τις ρίζες μας, ας δούμε με μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά ό,τι καθημερινά προσπερνάμε μέσα στην μπόρα αρνητικών ειδήσεων, συναισθημάτων, προβλέψεων. Η κρίση ως γνωστό δεν είναι μόνο οικονομική, πρωτίστως είναι κρίση ταυτότητας.
 
Η προσπάθεια του φίλου είναι μια «ταυτοποίηση» και ευτυχώς όχι μόνο εθνική!



πηγή- https://koinonikianatoli.wordpress.com/2015/09/09/+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…