Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ


 

                                                      
                                                       
                                                                    1.8.2013

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
ΛΥΘΗΚΕ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ, Η ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι αδίκημα. Αδίκημα είναι η συνεργασία με αυτούς. Να δοθεί τέλος στη συνεργασία τους. Να δοθεί τέλος στην κατάληψη του περιοδικού Ο Αγώνας.
Η κυβέρνηση του Σαμαρά θα πρέπει να ανακοινώσει: Πόσα χρήματα πήρε από την Αμερική και από την Τουρκία; 

Στις 30 Ιούλη 2013, η ατμόσφαιρα μιας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που απέκλεισε όλους τους δρόμους στα Εξάρχεια, μετατράπηκε σε εισβολή της αστυνομίας στα γραφεία του Περιοδικού Ο Αγώνας Ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τον Φασισμό και την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν. Όπως γνωρίζει ο ελληνικός λαός, το περιοδικό Ο Αγώνας που τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Τζαβέλα, είναι ένα περιοδικό , που δραστηριοποιείται σε δημοκρατικά και νόμιμα πλαίσια εδώ και 30 χρόνια, και οι πόρτες του περιοδικού πάντα ήταν ανοιχτές όποιον το επισκέπτονταν.







Η εισβολή στα γραφεία του περιοδικού Ο Αγώνας και οι έρευνες άρχισαν στις 30 Ιούλη και ώρα 14.30 και κράτησαν μέχρι τις 11.30 σήμερα (1 Αυγούστου). Μολονότι τελείωσε η πολιορκία που κράτησε 45 ώρες το αδίκημα της εισβολής συνεχίζεται με διαφορετικό τρόπο.

Στις 11.30, μετά την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, οι εργαζόμενοι στο περιοδικό που είχαν άγνοια για την πορεία των ερευνών και για το τι κατασχέθηκε ή όχι, θέλησαν να μπούνε στα γραφεία  με τη συνοδεία δικηγόρων για να καταγράψουν την κατάσταση και να ετοιμάσουν πρακτικό. Δεν μπόρεσαν όμως να μπούνε μέσα γιατί άλλαξε η κλειδαριά.

Η πόρτα δεν σφραγίστηκε, δεν έγινε καμία ενημέρωση ότι τα γραφεία σφραγίστηκαν και ούτε υπήρχε θυροκολλημένο κάποιο σχετικό έγγραφο. Μετά είπαν στους δικηγόρους ότι τα γραφεία σφραγίστηκαν. Οι δικηγόροι απάντησαν ότι αυτό δεν είναι νόμιμο και ότι έπρεπε να εκδοθεί δικαστική απόφαση. Σήμερα, στο βαθμό που δεν σφραγίστηκαν νόμιμα τα γραφεία με επίδοση κάποιου ειδοποιητηρίου, στο βαθμό που δεν δίνονται τα κλειδιά, στην πράξη, η κατοχή των γραφείων συνεχίζεται. Αυτό ονομάζεται παρανομία. Η ελληνική αστυνομία ενεργεί όπως οι αστυνομίες της Αμερικής και της Τουρκίας, υπηρετώντας αυτές.
Οι παρακολουθήσεις και οι παρενοχλήσεις στους δρόμους των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου συνεχίζονται.
Για να αποκαλυφθούν ο αυταρχισμός και η παρανομία της αστυνομίας η καθιστική διαμαρτυρία μας μεταφέρθηκε μπροστά στο κτίριο των γραφείων μας και συνεχίζεται.
Δύο αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου που φιλοξενούνταν στα γραφεία μας συνελήφθηκαν και βασανίστηκαν και σήμερα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Η δίκη των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου αναβλήθηκε και θα γίνει αύριο.
Η κυβέρνηση του Σαμαρά θα πρέπει να ανακοινώσει: Πόσα χρήματα πήρε από την Αμερική και από την Τουρκία; Κάτω από ποια οικονομικά, πολιτικά, εμπορικά ανταλλάγματα και συμφωνίες σπέρνει τον τρόμο στους αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, ψωμί και σοσιαλισμό;
Καλούμε όλους τους αντιφασίστες, τους αντιιμπεριαλιστές, να αντιδράσουν σε αυτές τις επιθέσεις που γίνονται ενάντια στους επαναστάτες από την Τουρκία. Εμείς, με σύνθημά μας θάνατος στον φασισμό, θάνατος στον ιμπεριαλισμό, ζήτω ο αγώνας μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Υποστηρίξτε τον αγώνα μας.
Η ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ
Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στην καθιστική διαμαρτυρία μας που γίνεται μπροστά στα γραφεία του περιοδικού Ο Αγώνας στην οδό Τζαβέλα 3.
Οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, πρέπει να αποκαλύψετε και να καταδικάσετε αυτή την αμερικάνικη επιχείρηση που πραγματοποιεί η ελληνική κυβέρνηση. Όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτές τις επιθέσεις.
Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι αδίκημα. Αδίκημα είναι η συνεργασία με αυτούς. Να δοθεί τέλος στη συνεργασία τους. Να δοθεί τέλος στην κατάληψη του περιοδικού Ο Αγώνας.

Να δοθεί τέλος στην καταπίεση, στις επιθέσεις, στις παρακολουθήσεις – παρενοχλήσεις και στα βασανιστήρια.
Να δοθεί τέλος στις συλλήψεις. Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Κανένας επαναστάτης από την Τουρκία δεν μπορεί να εκδοθεί στον φασισμό.
Να δοθεί τέλος στη συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.
Είμαστε Λαός, Έχουμε δίκαιο, Θα Νικήσουμε!

πηγή-http://oagonas.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…