Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Οδηγός εναλλακτικής επιβίωσης στη Θεσσαλονίκη





διαβάζουμε στο υπέροχο και πάντα χρήσιμο genia700euro.pblogs.gr


Τα πράγματα μέρα με την μέρα σε αυτή την πόλη δυσκολεύουν όλο και περισσότερο.Οι εναλλακτικές οικονομικές λύσεις πλέον για πολλούς ανθρώπους δεν είναι απλά κάποιες πληροφορίες που τους βοηθούν να εξοικονομήσουν χρήματα αλλά λύσεις απαραίτητες για την επιβίωση τους.
Μέσα στην έννοια της λέξης επιβίωση όμως πιστεύω ότι περιλαμβάνεται και η ψυχαγωγία.Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να ζήσει απλά με το μένει κλεισμένος μέσα στο σπίτι του και να έχει λίγο φαγητό για να φάει.Αργά η γρήγορα θα τον πιάσει η μελαγχολία η στεναχώρια και ίσως να του δημιουργηθούν και ασθένειες ως αποτέλεσμα της κακής ψυχολογίας για να μην μιλήσουμε και για τις πιθανότητες που υπάρχουν να βάλει τέρμα στην ζωή του. 
Ένα φαινόμενο που δυστυχώς έχει παρουσιάσει αύξηση τα τελευταία   χρόνια.Καθημερινά σαν κάτοικος αυτής της πόλης προσπαθώ να βρω λύσεις για να επιβιώσω αλλά και για να τις προσφέρω σε φίλους αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο μέσα από αυτή την σελίδα.Δεν  προσπαθώ βέβαια μέσα από αυτό το blog να το παίξω πνευματικός καθοδηγητής ούτε λέω ότι μόνο το οικονομικό κομμάτι και η ψυχαγωγία περιλαμβάνει την επιβίωση μας απλά στον παρόντα χώρο καταπιάνομαι μόνο με αυτό το θέμα και ζητώ από όλους εσάς που ξέρετε αλλά μικρά μυστικά η λύσεις να με βοηθήσετε μέσα από τα σχόλια σας για να προστεθούν και άλλες συμβουλές μέσα σε αυτή την εγγραφή.

*Ψάχνεις για φθηνά έπιπλα; Κάνε  τότε μια βόλτα από την Λ.Γεωργικής Σχολής στα ΙΚΕΑ και  στην εταιρία SATO  που έχει πολύ καλές τιμές στα STOCK της. Θέλεις πιο φθηνά έπιπλα; Κάνε μια βόλτα από τα μαγαζιά στην οδό Φιλίππου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θέλεις ακόμα φθηνότερα; Πέρνα από τα πανεπιστήμια και κοίταξε τα κολλημένα χαρτιά όπου αναγράφονται τα μεταχειρισμένα έπιπλα αλλά και ηλεκτρικά προς πώληση . Μην παραλήψεις επίσης να κοιτάξεις τα χαρτιά που είναι κολλημένα στις στάσεις των λεωφορείων  στα καρτοτηλέφωνα στον χώρο του πανεπιστημίουαλλά και στις αγγελίες που υπάρχουν στο internet  σε σελλίδες όπως το ricardo.gr αλλά και άλλες που μπορείς να βρεις μέσω αναζήτησης από το google.

*Διάβασε δωρεάν περιοδικά ξενόγλωσσα σε βιβλιοπωλεία όπως του Ελευθερουδάκη  στον Ιανό,στο public η αν πηγαίνεις για καφέ επέλεξε καφετέριες όπως στο Harry's Spot όπου υπάρχουν περιοδικά για ανάγνωση  αλλά και δωρεάν σφηνάκια.

*Διάβασε δωρεάν βιβλία με το να γίνεις μέλος σε μια δημοτική βιβλιοθήκη.

*Στα βιβλιοπωλεία public  στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ η σε διάφορα καφέ όπως στα Starbucks(απαραίτητο να έχεις δικό σου laptop στο τελευταίο)  μπορείς  να σερφάρεις δωρεάν στο internet .Ακόμα στο twmn.net υπάρχουν πληροφορίες για το μητροπολιτικό δίκτυο Θεσσαλονίκης, όπου με τον κατάλληλο εξοπλισμό σε ορισμένες περιοχές έχεις πρόσβαση  δωρεάν στο διαδίκτυο. Πληροφορίες για τα σημεία επίσης που υπάρχει δωρεάν δίκτυο internet μπορείς να βρεις και στο free-wifi.gr

*Θεωρητικά μπορείς να γυμναστείς παντού τρέχοντας  αλλά υπάρχουν και κατάλληλοι χώροι( πολύ συχνά το τρέξιμο στις πλάκες του πεζοδρομίου δημιουργεί  ορθοπεδικά προβλήματα) όπως  ανοιχτά γήπεδα σαν αυτό δίπλα από το Ιβανόφειο η στο γήπεδο Στρεμπενιώτη  στην Νεάπολη ή το δάσος του Σέιχ Σου.
Πήγαινε σε κολυμβητήρια και με ένα κόστος κοντά στα 2 ευρώ κολύμπησε για ώρες. Παίξε τένις και ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5χ5 δωρεάν, κοντά στο τέρμα των λεωφορείων των Μετεώρων. Τέλος, αν θέλεις και λίγα βάρη στο πρόγραμμα σου κάποια φορά, πλήρωσε για μια επίσκεψη γύρω στα 5 ευρώ σε κάποιο κοντινό γυμναστήριο ενώ  αν η ηλικία σου είναι άνω των 60 γυμνάσου εντελώς δωρεάν, στα δημοτικά γυμναστήρια  *Αναγνωσταρά έναντι Σιδηρ.Σταθμού τηλ.2310 545 733.* Γυμναστήριο Κρυστάλλη στην Πλατεία Αντιγονιδών τηλ.2310 531 631 και  Γυμναστήριο Α.Τούμπας  Μ.Αλέξανδρος τηλ.2310 906 706.

*Υπάρχουν επίσης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης δωρεάν μαθήματα κατά καιρούς.Πληροφορίες μπορείς να βρείς στο  thessalonikicity.gr   και  στο τηλεφωνικό κέντρο δήμου Θεσσαλονίκης.2310-375200)

*Δημοσίευσε τζάμπα αγγελίες στον Αγγελιοφόρο στο τηλ.2310-242464  και  στο  agelioforos.gr    και στον Αγγελιοχώρο στο τηλ.2310-242401 και στο agx.gr/site/

* Εντόπισε τα πολλά και δωρεάν έντυπα που υπάρχουν στους δρόμους σε σταντ, η μέσα σε καφετέριες που έχουν πολλές φορές χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας. Δεν έχεις χρήματα ούτε για καφέ και δεν ζυγώνεις  καν σε καφετέρια; Κανένα πρόβλημα. Μπαίνεις μέσα στην καφετέρια κάνεις ότι ψάχνεις κάποιον γνωστό σου και φεύγοντας τσιμπάς τα δωρεάν έντυπα. Αν είναι και περίοδος γιορτών μην παραλείψεις το δωρεάν γλύκισμα που υπάρχει κοντά στις εξόδους

*Τύπωσε  τις φθηνότερες φωτοτυπίες  στα μαγαζιά που βρίσκονται απέναντι από το A.Π.Θ στον  πεζόδρομο της Μελενίκου πάνω από την E.Y.A.Θ.

*Αγόρασε ρούχα σε χαμηλές τιμές  και καλή ποιότητα σε καταστήματα όπως το megaoutlet(Λ. Γεωργικής Σχολής)  σταpullandbeer ,bersca,zara(Τσιμισκή) αλλά και στα bonachero που βρίσκονται σε πολλά σημεία τής πόλης .Εναλλακτική λύση οικονομικότερη(που υστερεί συνήθως σε ποιότητα) για κάποιον είναι το Γιουσουρούμ, στο Ωραιόκαστρο  αλλά και οι λαικές αγορές.

*Αν είσαι γυναίκα μάθε για τα ladies nights που υπάρχουν σε διάφορα μαγαζιά της πόλης και πιες δωρεάν το ποτό σου. Η πιο γνωστή βραδιάLadies Night στην πόλη μας εδώ και χρόνια, είναι σίγουρα  αυτή που γίνεται κάθε Πέμπτη στην Disco Figaro στην οδό Παπαναστασίου.

*Κάνε φθηνά ταξίδια από Θεσσαλονίκη- Αθήνα κλείνοντας τα εισητήρια από την ιστοσελίδα του οσε η επιλέγοντας την εταιρία Ryanair για να πας Μιλάνο,Ρώμη και σε άλλους προορισμούς με πολύ χαμηλό κόστος(μέχρι και 15-20€ το πάνεέλα).Καλό θα είναι πάντως να μάθεις και κάποιες πληροφορίες για αυτή την εταιρία για να γλιτώσεις από χρεώσεις που σε επιβαρύνουν σε περίπτωση που δεν είσαι  ενημερωμένος. Σε σελλίδες όπως το travelstories.gr μπορείς να ενημερωθείς.

*Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός μπορούν να αγοράσουν στα Mediterranean Cosmos για την Τετάρτη αυτοί που έχουν σύνδεσηCosmote(www.vilagecinemas.gr τηλ.2310-499999).Στα Ster Cinemas την Τετάρτη μπορούν επίσης 2 γυναίκες να παρακολουθήσουν μια ταινία πληρώνοντας ένα εισιτήριο και οι φοιτητές από Δευτέρα έως Παρασκευή με 6€ δείχνοντας απλά το πάσο τους(τηλ. 2310-469300).Στα  Odeon Πλατεία βγάζοντας μια κάρτα CineΦίλοι μπορείς να παρακολουθείς φθηνότερα κατά 1€ όλες τις ταινίες ενώ παρακολουθώντας αρκετές ταινίες μαζεύεις πόντους για πολλά δώρα και υπάρχουν τώρα τελευταία και χαμηλότερες τιμές για αυτούς που έχουν κάρτα ανεργίας(τηλ. 2310-290290).Κάποιες προσφορές από αυτές μπορεί να μην ισχύουν πλέον αλλά μπορείς να ψάξεις για τις προσφορές που έχει κάθε κινηματογράφος.

*    Αν έχεις κολλήσει κάποια ένσημα τον προηγούμενο χρόνο πέρνα από τα γραφεία της Εργατικής Εστίας Θεσσαλονίκης  στην οδό Μητροπόλεως 110, η  τηλεφώνησε στο  2310 28 6083 και μάθε για τα δελτία αγοράς βιβλίων  τα δωρεάν εισιτήρια κινηματογράφων και θεάτρων η για διάφορα δωρεάν μαθήματα που υπάρχουν κατά καιρούς.Αντίστοιχα δωρεάν μπορείς να βρεις και από άλλους οργανισμούς όπως στον ΟΓΑ.

*Πολύ συχνά υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο όπως συναυλίες, εκθέσεις και άλλα διάφορα που μπορείς να μάθεις για αυτά στους συνδέσμους που υπάρχουν μόνιμα στα δεξιά της αρχικής σελίδας του blog(ARTANDLIFE,FORFREE κτλ.)

*Υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε μεταχειρισμένα αντικείμενα σε καλές τιμές.Ρίξε μια ματιά σε αυτή την σελίδα για να μάθεις για κάποια από αυτά http://www.antallaktiki.gr/deuteroxeri/thessalonikis-metaxeirismena.html.Ένα παλαιοπωλείο με απίστευτη ποικιλία σε παιχνίδια αλλά και σε άλλα πράγματα που δεν αναφέρεται στην παραπάνω σελίδα είναι ένα υπόγειο στο κέντρο στην Βενιζέλου δίπλα στο ΙΚΑ.

*Μερικά καταστήματα δίνουν εντελώς δωρεάν ρούχα και πράγματα όπως αυτό στην Ολύμπου 64 (τηλ. 2310231856) όπου  χρειάζεται η επίδειξη μιας αίτησης που παίρνετε από τον Δήμο η κάποια εκκλησία αλλά και το Πάρεδώσε στην Ιασωνίδου (τηλ 2312203040) όπου μπορεί κάποιος να αφήσει η να πάρει ΔΩΡΕΑΝ ρούχα και διάφορα αντικείμενα.

*Υπάρχουν πολλές κοινότητες όπου μέσω των sites τους  μπορείς να δώσεις και να πάρεις δωρεάν πράγματα.Ρίξε μια ματιά σε αυτή την εγγραφή
http://genia700euro.pblogs.gr/2012/02/antallages-yphresiwn-kai-pro-ontwn-hwris-hrhmata-se-olh-thn-ella.html/
*Πολλά αντικείμενα μπορείς να τα βρεις μεταχειρισμένα σε πολύ καλή τιμή.Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.antallaktiki.gr/deuteroxeri/thessalonikis-metaxeirismena.html/
*Υπάρχουν καταστήματα στην Θεσσαλονίκη που πουλάνε stock αντικείμενα και ρούχα με μειωμένες τιμές.Δες από εδώ ποια είναι αυτά
*Έχεις σκεφτεί να μοιραστείς το αυτοκίνητο σου η κάποιου άλλου για διαδρομές εντός και εκτός πόλης και έτσι να μοιραστείς τα έξοδα της βενζίνης;Πέρα από το ότι μπορείς να το κάνεις αυτό με φίλους υπάρχουν κάποιες κοινότητες στο internet όπου μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις άλλα άτομα.Δες και από εδώ λίγο
*Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ σε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης(παραλία,Ναυαρίνου,λιμάνι,κάστρα κτλ.)νέους να κάθονται στα παγκάκια και στα μάρμαρα η κάτω χύμα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.Δεν είναι ανάγκη να κάτσεις σε κάποιο bar η cafe απαραίτητα για να περάσεις καλά.Αν δεν σε αρέσουν αυτά τα μέρη ψάξε και βρες το δικό σου μέρος η ξεκινά να κάνεις εξερεύνηση την πόλη με τα πόδια.H Ανω πόλη είναι ένα πολύ καλό μέρος πιστεύω για να ξεκινήσεις την εξερεύνηση.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του blog μπορείς να βρεις  πολλές ακόμη συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα αλλά και να μπορέσεις να κάνεις πράγματα χωρίς καθόλου χρήματα.Περιμένω και τις δικές σου ιδέες.
Πιθανόν να υπάρχουν κάποια λάθη και παραλείψεις.Ζητώ την κατανόηση σας.Θα τα διορθώσω μόλις βρω χρόνο.

ΠΗΓΗ-www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…