Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μια 24ωρη γενική απεργία ακόμη.

 

                        Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ακόμη μια φορά ξεχωριστές πορείες – βόλτες – παρελάσεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) από τη μία και της ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ από την άλλη.
Τι πετυχαίνει διασπασμένη όπως είναι η αντιπολίτευση ενάντια στα Μνημονιακά μέτρα των εκάστοτε κυβερνήσεων από τον Γ. Παπανδρέου και μετά, εδώ και τρία περίπου χρόνια, με τις 24ωρες απεργίες και τις βόλτες στο Σύνταγμα;

Απολύτως τίποτε.
Ας μου πει κάποιος ένα μέτρο που πάρθηκε πίσω από όλες τις Μνημονιακές κυβερνήσεις εξ αιτίας αυτών των απεργιών και πορειών.

Κανένα.
Ακόμα και το κίνημα «Δεν πληρώνω» έχει ατονήσει.
Αντιθέτως βλέπουμε ότι όπου υπάρχει διάρκεια και επιμονή στον αγώνα των πολιτών τις περισσότερες φορές οι ομάδες αυτές κερδίζουν έστω και εν μέρει.
Στην Κερατέα ο σκληρός και ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων μας έδειξε ότι για την επιτυχία του αγώνα χρειάζεται διάρκεια, πάθος, θυσίες, πίστη, υπομονή και επιμονή. Τα ΜΑΤ μπαίνανε μέσα στα σπίτια τους τα μεσάνυχτα  και τρομοκρατούσανε τα γυναικόπαιδα κι όμως οι κάτοικοι της Κερατέας δεν υποχώρησαν.
Ακόμα και οι διαδηλώσεις των αγανακτισμένων, που ήταν για μια περίοδο καθημερινό γεγονός, είχαν αρχίσει να ενοχλούν πολύ την εξουσία και γι’  αυτό με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ΜΑΤ φρόντισαν να τις «τελειώσουν».

Η τελευταία πορεία, παρά την σχετική της επιτυχία σε πλήθος κόσμου, στη Βουλή απέδειξε ότι.

·        Ο Ελληνικός λαός ακόμη δεν αντιδρά στην πλειοψηφία του στα συνεχή εξοντωτικά μέτρα που ψηφίζουν οι Μνημονιακές κυβερνήσεις. Μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι οι άνεργοι φτάνουν το ενάμισι εκατομμύριο, οι νεοάστεγοι τις  είκοσι χιλιάδες, χωρίς να υπολογιστούν  οι νεόπτωχοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι που πλήττονται  και οι απελπισμένοι θα περίμενε κανείς πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στις διαδηλώσεις από τις εκατό χιλιάδες που συμμετείχανε στην τελευταία πορεία (εκτίμηση της ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ).
·       
Το ζήτημα της γενικής απεργίας διαρκείας καθώς και εναλλακτικών μορφών αγώνα δεν συζητείτε καν εφ’ όσον κανείς υπάλληλος δεν είναι διατεθειμένος να χάσει μισθούς σε μια απεργία διαρκείας.
·        Υπάρχει δικαίως έλλειψη εμπιστοσύνης από τους πολίτες για τις πουλημένες ηγεσίες της ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα ο λαός να μην ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις τους.
·        Οι πολίτες είναι ενοχοποιημένοι και  από τα συνεχή κηρύγματα των κυβερνώντων και των φιλικών προς  το Μνημόνιο ΜΜΕ. Αισθάνονται  όμως και οι ίδιοι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας και όχι χωρίς λόγο. Και οι πολίτες με τη στάση τους τα τελευταία τριάντα χρόνια και με την ψήφο τους έχουν μέρος της ευθύνης για την δυσμενή πορεία της χώρας.
·        Η μονόπλευρη προπαγάνδα  από την συντριπτική πλειοψηφία των εφημερίδων και των καναλιών της τηλεόρασης ότι η εξοντωτική πολιτική του Μνημονίου είναι μονόδρομος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες και τους κάνει δισταχτικούς απέναντι σε κάθε κινητοποίηση. Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί των πολιτών από το οικονομικό και το φιλομνημονιακό πολιτικό κατεστημένο έχουν αγγίξει κόκκινο. Εδώ θέλω να τονίσω ότι το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας» της μοναδικής καθαρά αντιμνημονιακής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας αποτέλεσε μεγάλη απώλεια για τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Αν δεν υπάρξουν διαρκείς και αγωνιστικές απεργίες,  κινητοποιήσεις  και εναλλακτικές μορφές αγώνα  δεν πρόκειται  να υποχωρήσουν οι κυβερνώντες (τρόϊκα εσωτερικού) και η τρόϊκα εξωτερικού ούτε ένα βήμα. Αντίθετα θα συνεχίσουν και τους επόμενους μήνες και χρόνια να επιβάλλουν αντιλαϊκά μέτρα τα οποία θα γίνονται ολοένα και πιο δυσβάσταχτα. Και θα συνεχίσουν ανάλγητα να εξοντώνουν τον Ελληνικό λαό μέχρι να υπάρξει (αν υπάρξει) κάποια κοινωνική έκρηξη που μπορεί να φρενάρει τη φρενήρη νεοφιλελεύθερη επέλαση.

ΠΗΓΗ- enomenoiblogers.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…