Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ ΒΑΒΥΛΩΝΑ




Η «Νεα ταξη πραγματων» μας αξιολογει. Εμεις ποτε θα αξιολογησουμε αυτην?
Ακουμε καθημερινα γι’αυτην την Νεα ταξη πραγματων. Τη Νεα Εποχη. Απόλυτα συνυφασμενη με την παγκοσμια διακυβερνηση που τόσο εσπευσμένα προωθούν.
Απόρροια της παγκοσμιοποίησης, και μιας καινούριας κάστας, των λεγόμενων παγκοσμιοποιητών που έχει τα μέσα και την δύναμη να φέρει τα πάνω-κάτω προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της : Την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Από συνομωσιολογικά σενάρια εως την εκφώνηση του πρωθυποργού μας (“we need a global government and we need it fast”) όλα ευαγγελίζουν την απαρχή της και στρώνουν κλαδους βαιων για τον ερχομό της.
Η ανθρωπότητα όμως βιώνει καθημερινά τον σπαραγμό των χαμένων ελπίδων των κατακρεουργημένων ονείρων και την θλίψη της ματαιότητας.
Η Ελλάδα, από ουραγός της νέας τάξης επιλέχθηκε πρώτη για να σύρει τον χορό…
Το οικοδόμημα του βιομηχανικού θαύματος του εικοστού αιώνα καταρρέει, σαν μια νέα Βαβυλώνα. Η ευχή για ελεύθερη διακίνηση ιδεών, για ελεύθερο εμπόριο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από διακίνηση κεφαλαίων. Τα κεφάλαια όμως ήταν πάντα ισχυρά, και πάντα όριζαν τις τύχες του απλού κόσμου. Ο 20ος αιώνας άφησε να πιστέψουμε σε μια ευημερία που ήταν πλασματική και τόσο απατηλή όσο και τα δανεικά χρήματα που δώθηκαν απλόχερα στον άνθρωπο. Χρήματα που δεν υπήρξαν ποτέ, δημιουργήθηκαν όμως και με αυτά φτιάχτηκε η νεα Βαβυλώνα. Τωρα λοιπόν όλοι αυτοί που μας βοήθησαν να ζήσουμε το όνειρό μας, όλοι αυτοί οι πιστωτές μας τα ζητάνε πίσω… Η Βαβυλώνα ήταν φούσκα…..
Δεν πρέπει να αναλύσουμε ιστορικά την απαρχή του κακού.
Μπορεί να ήταν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, μπορεί και να χάνεται στα βάθη των αιώνων….
Δεν κάνει λοιπόν γιατί θα χάσουμε το δάσος κοιτώντας το δάκτυλο….
Το δάσος έχει πυκνά φυλλώματα και εμποδίζει την διέλευση του φωτός.. Τα κεφάλαια των ισχυρών εμποδίζουν την γνώση που και αυτή είναι φως. Και το φως είναι ελπίδα, είναι χαρά και πλησμονή….
Και να, ο προβληματισμός…
Αναρρωτηθείτε λοιπόν, τον απλούστατο συλλογισμό... Αφού ο πλούτος η δύναμη και η εξουσία ήταν συγκεντρωμένη πάντα στα χέρια λίγων, που πάντα όριζαν την παγκόσμια σκακιέρα, προς τι όλο αυτό το δημιούργημα που πρέπει να καταρρεύσει? Γιατί να φτιάξουν κάτι που μετά θα το γκρεμίσουν? Γιατί να δώσουν κάτι που μετά θα το πάρουν πίσω? Για τους τόκους? Ποιους τόκους? Του χρήματος? Μα αυτό ήταν πλασματικό, ψεύτικο….
Σκεφτείτε ένα παιδάκι… Τα ματάκια του λάμπουν, σε κοιτάει περίεργα όταν του δίνεις ένα παιχνιδάκι, το παίρνει στα χεράκια του και αρχίζει να παίζει χαρούμενο… ξαφνικά του το παίρνεις από τα χέρια και το μαλώνεις… Κάπως έτσι…
Γιατι να το κάνεις αυτό? Τι έχεις να κερδίσεις? Αφού δικό σου ήταν πάντα…!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ? ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ? 

πηγή-c-anvas.blogspot.com/2011/.../blog-post.h...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…