Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων











ANAKOINΩΣΗ
Αθήνα, 1η Μαίου 2012

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών επιθυμούμε να τονίσουμε σε όλους τους φιλόζωους ότι λόγω της πολύ κρίσιμης εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει επέλθει η χώρα, καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Οι περιστάσεις απαιτούν την ενεργή συμμετοχή όλων μας ώστε να πράξουμε κατά συνείδηση αναλογιζόμενοι τα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών και εξάγοντας τα σωστά συμπεράσματα.

Ιδιαιτέρως για εμάς που ανήκουμε στο φιλοζωικό κίνημα, ανάμεσα στα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία καλούμαστε να ψηφίσουμε, πολύ σημαντικό είναι και εκείνο της προσφοράς του κάθε πολιτικού στον τομέα της προστασίας και του σεβασμού των ζώων και του περιβάλλοντος. Κι ενώ υπάρχουν πολιτικοί από διάφορες παρατάξεις που είχαν κατά καιρούς συμβάλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων δεν έχει ταχθεί υπέρ των περί ου ο λόγος, ούτε βέβαια έχουν ενσωματώσει στο πρόγραμμά τους μια ξεκάθαρη θέση γι’ αυτά.

Αντίθετα, σε όλες τις παρατάξεις, υπάρχουν και οι πολιτικοί εκείνοι που δεν αξίζουν την ψήφο μας και που δεν θα έπρεπε για κανένα λόγο να μας εκπροσωπήσουν και στη νέα Βουλή. Και δια του λόγου το αληθές:

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο χρονικό διάστημα κατά την ψήφιση του νέου νόμου για τα ζώα συντροφιάς, αρκετοί ήταν οι βουλευτές που ήθελαν να προωθήσουν αποκλειστικά τα συντεχνιακά και οικονομικά συμφέροντα, προσδίδοντας σε πολλές διατάξεις έναν καθαρά αντι-φιλοζωικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα ο νόμος αυτός, ήδη μέσα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα της εφαρμογής του, να έχει βάλει τους φιλόζωους σε αρκετές περιπέτειες διαιωνίζοντας τα προβλήματα που ευαγγελιζόταν ότι θα έλυνε.

Θυμίζουμε εκείνους τους πολιτικούς που έχουν ταχθεί και τάσσονται υπέρ του αιματοβαμμένου εμπορίου γούνας, καθώς και του απεχθούς σπορ του κυνηγιού.

Θυμίζουμε  τους πολιτικούς που προσπάθησαν εν μέσω της Μεγάλης εβδομάδας να παρακάμψουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες εκδίδοντας άδειες για τη σφαγή των αμνών ελεύθερα και χωρίς κανέναν κτηνιατρικό και υγειονομικό έλεγχο.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα ζώα που τόσο έχουν κακοπάθει από τον ιμπεριαλιστικό ανθρωποκεντρισμό μας. Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, να είναι μια κυβέρνηση δίκαιη και ακέραια για όλους τους κατοίκους της: ανθρώπινους και μη.


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…