Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρα μνήμης ... ΙΜΙΑ



Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ)

Αθήνα, 31-1-2012

Σαν σήμερα, πριν 16 χρόνια, βιώσαμε όλοι τις δραματικές ώρες του θερμού επεισοδίου στην περιοχή των Ιμίων, που έληξε με ατίμωση της χώρας μας, «γκριζοποίηση» της θαλάσσιας αυτής ζώνης του Αιγαίου και με τρεις νεκρούς Έλληνες αξιωματικούς, τους υποπλοιάρχους Χριστόδουλο Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό. Το παγωμένο εκείνο βράδυ, για μια ακόμα φορά το ίδιο πολιτικό προσωπικό, που σήμερα συγκροτεί τον νέο δωσιλογισμό και μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση και απώλεια της αυθυπαρξίας μας, ξεπούλησε τα εθνικά μας συμφέροντα και μας οδήγησε σε έναν ταπεινωτικό συμβιβασμό.

Ο μόνος δρόμος τώρα για να δικαιωθούν οι ήρωες των Ιμίων, μαζί με όλους τους άλλους, που έχουν χαθεί δίνοντας την μάχη του Αιγαίου τις τελευταίες δεκαετίες, είναι ο δρόμος της ανατροπής του άθλιου και προδοτικού καθεστώτος υποτέλειας, της άρνησης του χρέους, της απόκτησης της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και, πρώτ’ απ’ όλα, της τιμωρίας των ενόχων και των δωσιλόγων.

Το ΕΠΑΜ καλεί όλο τον δημοκρατικό ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και συστράτευση στον αγώνα για την διάσωση των ιστορικών του δικαίων και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.


Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…