Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ



Μπροστά

- Στην ραγδαία και διαρκή επιδείνωση της κατάστασης της χώρας και του λαού μας

- Στα ψέματα και τον τρόμο που εξαπολύει η Κυβέρνηση και όσοι άμεσα η έμμεσα τη στηρίζουν, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

- Στο θράσος των διαχειριστών, που εκτελούν “συμβόλαια θανάτου” για την οικονομία, και την κοινωνία, την εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα.

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι οι σοσιαλιστικές ιδέες είναι ζωτικές για τον Άνθρωπο, την Πατρίδα και τη Δημοκρατία, να απαντήσουν.


Προτείνουμε την ενεργοποίηση των Σοσιαλιστών, ενάντια στο Μνημόνιο και την Εξάρτηση, με σκοπό:

- Την επαναδιατύπωση μίας Εναλλακτικής Πρότασης Επιβίωσης και Διεξόδου για τη χώρα και τον λαό μας.

- Την ανατροπή της κυβέρνησης του Ατλαντισμού - της νεοδεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.


Μία τέτοια πρωτοβουλία οφείλει:

- Να διευκολύνει την δράση και έκφραση του αγανακτισμένου και προσβεβλημένου λαού, ώστε να αμφισβητηθεί ουσιαστικά και έμπρακτα η “νομιμότητα” των διαχειριστών του εθνικού πλούτου και της κυβερνητικής εξουσίας.

- Να αποκαλύψει το ρόλο των κερδοσκόπων της υπερεθνικής και εθνικής ελίτ, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ .

- Να αποκαλύψει τα ψεύδη της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας που σκοπό έχουν την ενσυνείδητη υποταγή της χώρας και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πόρων του λαού μας από “δανειστές” και “φίλους”.

Προπαγάνδας που σήμερα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα συντελείται κύρια από τους υποτιθέμενους – ψευδώνυμους “σοσιαλιστές”, που έχουν αναδειχθεί σε πρωτεργάτες στη οικοδόμηση της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

- Να αναδείξει τρόπους αντίστασης στην κερδοσκοπία και την εξάρτηση μέσω ενός ρεαλιστικού σχεδίου στήριξης των λαϊκών στρωμάτων και ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο εναλλακτικής διαχείρισης, σε αντίθεση με την οικονομική ολιγαρχία και το πλέγμα εξουσίας που την υπηρετεί.

- Να συμβάλλει προς μία διέξοδο από τα αδιέξοδα που δημιουργεί η «συμμαχία των Προθύμων» που
συγκροτείται από ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού, τα Μ.Μ.Ε. και την κρατικοδίαιτη ελίτ.


- Να αποτρέψει την πολυδιάσπαση των λαϊκών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων, να εργασθεί για τη συγκρότηση ενός ενωτικού Παλλαϊκού Μετώπου, για την Εθνική Ανεξαρτησία, την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το άνοιγμα του δρόμου για το Σοσιαλισμό.

Η ενότητα και αντίσταση της κοινωνίας στην επερχόμενη λεηλασία της χώρας, είναι πρώτιστο καθήκον, γιατί μόνο έτσι ο λαός μας θα ανακτήσει την κυριαρχία του στον ίδιο του τον τόπο. Μόνο έτσι η χώρα μας και τα ποτάμια μας, οι λίμνες μας και οι θάλασσες μας, τα δάση μας και οι παραλίες μας, τα νησιά μας και οι δρόμοι μας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας θα ανήκουν στο λαό μας.

Η θέση υπέρ της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο προϋποθέτει παραίτηση από κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, για τα οποία κανένα αντισταθμιστικό όφελος δεν θα είναι αρκετό και θα έχει βαρύτατες ιστορικές συνέπειες, τόσο για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας, όσο και για τους κατοίκους των νησιών, που εγκαταλείπονται έτσι στον τουρκικό επεκτατισμό. Η θέση αυτή αποτελεί απόπειρα συγκάλυψης της επανααποικιοποίησης της χώρας, με την παράδοση εθνικού πλούτου σε ιδιωτικές εταιρείες και επιφέρει την αποκοπή του Ελληνισμού από την φυσική του Γεωγραφία.

Όλοι όσοι αισθάνονται υπεύθυνοι για την προώθηση των προαναφερόμενων στόχων, στο σύνολό τους, και δεν βαρύνονται με συμμετοχή στο φαγοπότι ή με ευκαιριακή συνεργασία σε προηγούμενα φιλοκυβερνητικά σχήματα, όσοι θεωρούν ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι αυτός της ηθικής δύναμης στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενάντια σε κάθε είδους κατοχή, έχουν θέση στην κοινή μας προσπάθεια.

Όλοι όσοι πιστεύουν ότι η αυτοτελής παρουσία ενός σοσιαλιστικού χώρου, που θα καλύψει το υπάρχον κενό της σημερινής πολιτικής εκπροσώπησης, που θα τιμά με την πρακτική του τον τίτλο του, είναι βήμα αναγκαίο για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και τα εθνικά μας συμφέροντα, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον ολοκληρωτισμό των αγορών που θεσμικά ενσαρκώνει και υλοποιεί η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ., έχουν επίσης θέση στην κοινή μας προσπάθεια.

Έτσι ώστε να προκύψει ένα ευρύτερο πλειοψηφικό ρεύμα για την ανασυγκρότηση – αναγέννηση του λαϊκού κινήματος , που με μέσο την εθνική λαϊκή ενότητα και στόχο την εθνική και κοινωνική αυτοδιάθεση, αποτελούν την αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για την δημοκρατική μετάβαση προς μία σοσιαλιστική διακυβέρνηση.

Για μία Πατρίδα με Ελευθερία, Ασφάλεια, Ευημερία για όλους, π
υλώνα Πολιτισμού και υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Εθνών και Λαών, στην περιοχή μας.

πηγή-http://energoisosialistes.blogspot.com/p/blog-page_15.html
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…