Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ 9α 10557 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.3229705 – 3220090 - ΦΑΞ 3239200

info@tourist-guides.gr, www.tourist-guides.gr, www.tour-guide.gr






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σωµατείο Διπλωµατούχων Ξεναγών για τον εορτασµό της Παγκόσµιας Ηµέρας Ξεναγού (21/2), οργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα «Κυνήγι Θησαυρού», υπό την αιγίδα του Δήµου Αθηναίων, και την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Breathtaking Athens.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή των µουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 µε την συνεργασία των µουσείων Αρχαίας Αγοράς, Κεραµεικού, Ισλαµικής τέχνης (Μουσείο Μπενάκη), Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραµεικής και της Πινακοθήκης του Δήµου Αθηναίων.

Η ιδέα είναι σε γενικές γραµµές η ακόλουθη: Στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη (Διογένους 1-3, Πλάκα), θα γίνεται από µας η εγγραφή των συµµετεχόντων από τις 10 πμ έως τις 12. Όλοι θα παραλαµβάνουν έναν κατάλογο µε τα µουσεία που συµµετέχουν. Μαζί θα παραλαµβάνουν και έναν κατάλογο µε ένα συγκεκριµένο έκθεµα κάθε µουσείου, το οποίο και θα πρέπει να ανακαλύψουν. Στα αντίστοιχα µουσεία θα υπάρχουν συνάδελφοι ξεναγοί, στις αίθουσες των εκθεµάτων του «κυνηγιού». Δίπλα στον κατάλογο µε τα εκθέµατα του παιχνιδιού, θα υπάρχει και µια ερώτηση σχετική, της οποίας η απάντηση θα δίνεται από τον συνάδελφο ξεναγό. Θα πρέπει δηλαδή οι συµµετέχοντες να πάνε στα µουσεία, να εντοπίσουν το έκθεµα και τον ξεναγό και να λάβουν την απάντηση. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, στο τελευταίο µουσείο, θα παραδίδουν τις απαντήσεις σε έναν ξεναγό που θα είναι εκεί για αυτό το σκοπό. Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δώρα-προσφορές των µουσείων και δωρεάν ξεναγήσεις από τους συναδέλφους µας.

Το σωµατείο µας ελπίζει όλοι να αγκαλιάσουν τη προσπάθεια µας αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την οµορφιά και την σπουδαιότητα των µουσείων της Αθήνας, να γνωρίσουν µια Αθήνα που δε µας πληγώνει, αλλά µας κάνει καλύτερους πολίτες.


Είµαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κρίτων Πιπέρας 6944742251.


Σας ευχαριστούµε εκ των προτέρων.

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας


Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων-Πλάκα
Αθήνα 105 56
Τηλ.-Fax: 210-3250198
210-3254119, 210-3254129


www.instruments-museum.gr

melmoke@otenet.gr
info@instruments-museum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…