Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Athenswifi: Δημόσιο Ασύρματο Δίκτυο στο κέντρο της ΑθήναςΣτο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις περιοχές της Πλατείας Συντάγματος, του Θησείου και της Πλατείας Κοτζιά, λειτουργεί το Δημόσιο Ασύρματο Δίκτυο πρόσβασης στο Διαδίκτυο (athenswifi). Το δίκτυο athenswifi προσφέρει πιλοτικά δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους, στο πλαίσιο της εξοικείωσης με τις ασύρματες τεχνολογίες και το Internet. Ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2006, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2007, καλύπτεται πλέον και η περιοχή του Θησείου (πεζόδρομος Απ. Παύλου, Ασωμάτων, σταθμός ΗΣΑΠ Θησείου) και η πλατεία Κοτζιά. Από την αρχή λειτουργίας του δικτύου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 320.000 συνδέσεις, ενώ πάνω από 80.000 πολίτες το έχουν χρησιμοποιήσει για να συνδεθούν, μεταφέροντας πάνω από 11 TB δεδομένων.

Ο κάθε πολίτης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να συνδεθεί δωρεάν με το Internet και να εξοικειωθεί με την ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση μέσω του φορητού υπολογιστή του, ενώ κάθεται σε ένα παγκάκι ή σε ένα καφέ της περιοχής. Η πρόσβαση είναι πολύ απλή, αρκεί κανείς να επιλέξει το ασύρματο δίκτυο (SSID) athenswifi στις επιλογές των ασυρμάτων δικτύων και να πληκτρολογήσει τον αριθμό που θα εμφανιστεί στην οθόνη του browser του μόλις προσπαθήσει για πρώτη φορά να προσπελάσει μια ιστοσελίδα. Η ταχύτητα ασύρματης διασύνδεσης είναι ιδιαίτερα γρήγορη, ενώ η χωρητικότητα της γραμμής κάθε περιοχής με το Internet είναι 8Mbps (OTEnet). Το δίκτυο θα λειτουργεί μέχρι το τέλος του 2009, στο πλαίσιο εξοικείωσης του κόσμου με την ασύρματη ευρυζωνικότητα.

Η ύπαρξη δημόσιων ασύρματων σημείων (wireless hotspots) ή όπως στην προκείμενη περίπτωση, δημόσιων δικτύων με ευρεία κάλυψη (wireless public areas) για την διασύνδεση με το Internet, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού (Κοινωνία της Πληροφορίας), που στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη οργανώσει μια σειρά επιδεικτικών έργων προώθησης της ασύρματης ευρυζωνικότητας σε όλη την Ελλάδα.
Η πρώτη σελίδα που βλέπει κανείς όταν συνδέεται στο athenswifi
(Δείτε τις οδηγίες διασύνδεσης...)

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας και υλοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων-CSLAB). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα με τους συντελεστές του έργου.

Στο site αυτό μπορείτε να παρακολουθείστε σε πραγματικό χρόνο τη χρήση του δικτύου, να βρείτε τεχνικά θέματα σε σχέση με το έργο, στατιστικά χρήσης και να ενημερωθείτε για την πορεία ανάπτυξής του. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

πηγή-http://www.athenswifi.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…