Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τι είναι το αιμοπετάλιο

Το «Αιμοπετάλιo» είναι μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με κύριο χώρο δράσης την Ιατρική Σχολή, τα τμήματα Οδοντιατρικής και Νοσηλευτικής και τη Φιλοσοφική Σχολή, που σκοπό έχει την προαγωγή του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και πλέον αποτελεί αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό Σωματείο.

Το «Αιμοπετάλιο», ως ομάδα, ξεκίνησε τη δράση του από το χώρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Απρίλιο του 2002, με την υποστήριξη της Ηelmsic (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής). Σήμερα μέλη του αποτελούν φοιτητές της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής, της Νοσηλευτικής, της Φιλοσοφικής και άλλων σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι η διάδοση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και η δημιουργία και οργάνωση ενός δικτύου φοιτητών εθελοντών αιμοδοτών, το οποίο με αφετηρία τις σχολές μας προσβλέπουμε να επεκταθεί και σε άλλες πανεπιστημιακές σχολές, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο σε ένα Πανελλήνιο Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Γραφείο: Προθάλαμος Παπουλάκειου Αναγνωστηρίου Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα/Τετάρτη/Παρασκευή 13:00-15:00.
Διεύθυνση: "Αιμοπετάλιο" Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Παν/μίου Αθηνών, Εργαστήρια Ιατρικής Σχολής, Μικράς Ασίας 75, 11 527 Γουδή-Αθήνα.
Τηλέφωνο/Φαξ: 210 7462031 / 210 7462033.
E-mail: aimopetalio@med.uoa.gr

http://www.aimopetalio.gr

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…