Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ποιά είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) ?



H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) που ιδρύθηκε το 1987 (αριθ. Εγκρίσεως 1551/10-10-1988 Πρωτοδικείο Πατρών) είναι μη Κυβερνητική και μη Κερδοσκοπική Εθελοντική Οργάνωση. Μέλη της είναι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, με καταστατικό, από Ορεστιάδα μέχρι Κρήτη και από Ρόδο μέχρι Κέρκυρα.

Εκπρόσωπος της είναι μέλος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (δεν έχει βέβαια συνεδριάσει μέχρι σήμερα) σύμφωνα με το νόμο 1820/17-11-1988. Είναι μέλος της «Παγκόσμιας Οργάνωσης Εθελοντών Αιμοδοτών» FIODS (FEDERASION INTERNATIONALE DES ORGANISATIONS DE DONNEURS DE SANG) και μέσω του αντιπρόσωπου της στη FIODS, έχει την εποπτεία και είναι υπεύθυνη για την εθελοντική αιμοδοσία στις χώρες των Βαλκανίων για λογαριασμό της FIODS.

Η ΠΟΣΕΑ σκοπό και στόχο έχει, σύμφωνα και με το καταστατικό της:

α. τη συσπείρωση, το συντονισμό και την κοινή δράση όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας για την διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και τη δωρεάν παροχή αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο μας.
β. την ανάπτυξη πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
γ. τη δημιουργία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (αύξηση των Εθελοντών Αιμοδοτών) σ’ ολόκληρη τη χώρα για να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα από εθελοντικά όμως προσφερόμενο αίμα.
δ. την ενημέρωση των Ελλήνων σχετικά με την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και τη δωρεάν παροχή αίματος κλπ.

Η Ελλάδα χρειάζεται ετησίως περίπου 650.000 μονάδες αίματος για να καλύψει τις ανάγκες της (μεσογειακή αναιμία, τροχαία, αιμορροφιλικά άτομα, λευχαιμία, νεφροπαθείς, εγχειρήσεις κλπ). Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας (Κίνηση αίματος Α εξαμήνου 2002) το 43% των αναγκών καλύπτουν οι Εθελοντές Αιμοδότες, το 5% οι ένοπλες Δυνάμεις, το 2% ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός (εισαγωγή) και το 51% δυστυχώς μετά από ψυχολογικό και απάνθρωπο εκβιαστικό τρόπο οι συγγενείς και το φιλικό περιβάλλον των ασθενών.

Η ΠΟΣΕΑ και οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών χωρίς σχεδόν καμία βοήθεια ή συμπαράσταση από το Κράτος συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουμε, για τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την αύξηση της προσφοράς αίματος από Εθελοντές ώστε η Χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα από Εθελοντικά όμως προσφερόμενο Αίμα.

Η ΠΟΣΕΑ για να επιτύχει μέρος από τους παραπάνω σκοπούς και στόχους εκδίδει από τον Σεπτέμβριο του 2001 διμηνιαία εφημερίδα και στέλνετε ΔΩΡΕΑ σε όλους τους Συλλόγους Εθελοντων Αιμοδοτών, τα Υπουργεία, ΟΤΑ Νομ/κές Αυτ/σεις και Περιφέρειες, σε Κέντρα και Σταθμούς Αιμοδοσίας, Επιχειρήσεις Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και σε όλες τις μεγάλες Ιδιωτικές Επιχειρήσεις. (είστε και εσείς παραλήπτης)

Στόχος μας η έκδοση να γίνει μηνιαία και το έντυπο να πάρει την μορφή περιοδικού και οι παραλήπτες να αυξηθούν για να ενημερώνονται όλο και περισσότεροι για την ιδέα της εθελοντικής προσφορά αίματος.

Στην εφημερίδα μας δεν καταχωρούνται διαφημίσεις εταιριών για να έχουμε οικονομικά οφέλη. Δυστυχώς κινδυνεύει να σταματήσει πριν καλά-καλά αρχίσει η προσπάθεια μας αυτή σχετικά με την έκδοση και κυκλοφορία της εφημερίδας λόγω οικονομικής αδυναμίας της ΠΟΣΕΑ.

Μέχρι σήμερα, η ΠΟΣΕΑ και οι Σύλλογοι μέλη της ΔΕΝ έχουν τακτική επιχορήγηση από την Πολιτεία ή άλλο φορέα Δημόσιο ή Ιδιωτικό.

Πιστεύουμε ότι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος και η κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι υπόθεση Όλων και γι' αυτό προσπαθούμε με τη βοήθεια όλων να υλοποιήσουμε τον κοινό, έτσι τουλάχιστον πιστεύουμε, σκοπό μας που είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος, η κάλυψη των αναγκών, που δεν είναι λίγες, της χώρας μας από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και όχι από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών μετά από ψυχολογικό εκβιασμό (στη βιβλιογραφία αναφέρεται από αιματολόγους ότι δεν πρέπει οι συγγενείς λόγω σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας να αιμοδοτούν), να εκλείψει το φαινόμενο της αγοράς αίματος, που δυστυχώς παρά την νομοθετική απαγόρευση εξακολουθεί να υπάρχει και να σταματήσει η εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό όσο μικρή και αν είναι αυτή σήμερα.

Περισσότερα: www.posea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…