Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΘΡΑΚΗ: Ανοίχτε τ’ αυτιά σας στις κραυγές





Hρακλής Kανακάκης
Κυριακή, 15 Ιούνιος 2014

Από το εκλογικό αποτέλεσμα στη Θράκη, όπου είχαμε κάθοδο αυτόνομου μειονοτικού συνδυασμού στις Ευρωεκλογές, συνάγονται πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα, που υπερβαίνουν το στενό μικροκομματικό πλαίσιο.

Αφύπνιση - συνεννόηση - σχέδιο

1. Η πρωτιά του μουσουλμανικού (διάβαζε αυτονομιστικού) ευρω-ψηφοδελτίου (κόμμα ισότητος, ειρήνης και φιλίας) στην Ξάνθη και στη Ροδόπη δείχνει ότι το Τουρκικό Προξενείο και οι ψευτομουφτήδες κάνουν καλά τη δουλειά, για την οποία πληρώνονται αδρά. Σε τι συνίσταται; Να προσπαθούν αόκνως και αδιαλείπτως να τουρκοποιήσουν τη Μουσουλμανική Μειονότητα. Να προσμετρηθούν οι Πομάκοι και οι Ρομά ως «συμπαγές τουρκικό πράγμα».
Η Τουρκία, με βάση το δόγμα Νταβούτογλου, απροκάλυπτα διεκδικεί την «πατρωνία» επί όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών της βαλκανικής, ενόψει μελλοντικών γεωπολιτικών παιγνίων στην περιοχή. Ειδικότερα δε, στην Ελλάδα η τουρκική προπαγάνδα για τον ενιαίο χαρακτήρα της μειονότητας ως «τουρκικής» στοχεύει στο να τη χρησιμοποιήσει ως υπομόχλιο για τη δημιουργία προβλημάτων και αποσταθεροποιητικών καταστάσεων.

2. Η προσπάθεια διείσδυσης στο μουσουλμανικό πληθυσμό της υπόλοιπης Ελλάδας απέτυχε παταγωδώς. Με εξαίρεση τον Έβρο που πήρε 1.220 ψήφους, στα άλλα μέρη έλαβε: στην Καβάλα 53, στα Δωδεκάνησα 15, στο Λεκανοπέδιο 6, στην Πέλλα 9, στη Χίο 5, στην Αιτωλοακαρνανία 5, στην Κοζάνη 5, στην Αχαΐα 5 και στην Ηλεία 2.

3. Η σοβαρή υποχώρηση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη είναι συνέπεια των αλλοπρόσαλλων και αντιφατικών χειρισμών του, γύρω από την ακυρωθείσα υποψηφιότητα της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Είναι καιρός να ξανακοιτάξει, ως πρώτο κόμμα πια και εν δυνάμει Κυβέρνηση, τα ζητήματα διπλωματίας, άμυνας και εξωτερικής πολιτικής και να αποκηρύξει ανόητες προκαταλήψεις και ιδεοληψίες επικίνδυνες για τη Χώρα. Να υπερβεί τις διαφορές του κόμματος στα εθνικά θέματα λύνοντάς τες με ρήξη και όχι στρογγυλεύσεις και συγκαλύψεις. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρες θέσεις και αποδοκιμασίες της εθνομηδενιστικής του ομάδας, που έχει αναλάβει εργολαβικά να υποστηρίζει τις κάθε είδους διεκδικήσεις των γειτόνων σε βάρος του Ελληνισμού, η οποία, μάλιστα, θεωρεί το έργο αυτό ως επιτομή προοδευτικών αντιλήψεων.

Το ζήτημα της Θράκης είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί αφύπνιση, εγρήγορση, εθνική συνεννόηση και σχέδιο. Μέρα με τη μέρα θα σοβαρεύει περισσότερο, όσο αντιμετωπίζεται με μικροπαραταξιακούς και ψηφοθηρικούς σχεδιασμούς. Όσο δεν εφαρμόζεται με συνέπεια και συνέχεια από την ελληνική πολιτεία μία πολιτική ομαλής ένταξης της μειονότητας στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Όσο το Προξενείο αφήνεται να δρα ως να είναι σε «τουρκικό» έδαφος.

Λάθη απανωτά και αλυσιδωτά

Δυστυχώς η Ελλάδα, με Κυβερνήσεις που ήταν αδιάβαστες, αφελείς και άνοες, έγινε νεροκουβαλητής των φορέων του «εκτουρκισμού» της μουσουλμανικής μειονότητας. Τα λάθη αλλεπάλληλα ξεκινούν από το μακρινό παρελθόν.

1. Στα πλαίσια του «ελληνοτουρκικού συμφώνου φιλίας» του 1930, ο Βενιζέλος ανέχθηκε την εκδίωξη από το έδαφος της Δυτικής Θράκης των ηγετών της μειονότητας, που ήταν αντίθετοι με την πολιτική Κεμάλ και ταυτόχρονα στη Δ. Θράκη έφταναν βιβλία και δάσκαλοι από την Τουρκία.

2. Στις 28.1.1954 ο Γενικός Διοικητής της Θράκης Γ. Φεσσόπουλος, εξέδωσε την εξής αξέχαστη απόφαση, κατόπιν εντολής της Κυβέρνησης Παπάγου, σύμφωνα με την οποία «εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρου «Τούρκος - Τουρκικός» αντί του τοιούτου - Μουσουλμάνος - Μουσουλμανικός». Σε εφαρμογή της αντικαταστάθηκε και στις επιγραφές των Δήμων και Κοινοτήτων Θράκης ο θρησκευτικός χαρακτηρισμός (Μουσουλμάνος - Μουσουλμανικός) με τον εθνικό χαρακτηρισμό (Τούρκος - Τουρκικός).

3. Το 1952 η Φρειδερίκη εγκαινίαζε μειονοτικά σχολεία στη Θράκη παρουσία του Τούρκου Προέδρου της Δημοκρατίας.

4. Μορφωτικές συμφωνίες του 1951 και της Χούντας του 1968 καθιέρωναν την τουρκική ως μόνη μειονοτική γλώσσα εκπαίδευσης!

5. Στις επίσημες συνομιλίες με την ηγεσία της Τουρκίας Έλληνες υπουργοί και πρωθυπουργοί αποκαλούν τη μειονότητα «τουρκική».

6. Η δήλωση τον Ιούλιο του 1999 του Παπανδρέου του ελάχιστου, ως υπουργού Εξωτερικών, ότι δεν τον ενδιέφερε πώς αυτοπροσδιορίζεται στην ελληνική επικράτεια κάποιος, έστω κι αν είναι μειονοτικός φορέας, μπερδεύοντας το ζήτημα του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού» με αυτό του «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού».

7. Oι αποφάσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, ως υπουργού Παιδείας, με τις οποίες εμπιστεύθηκε τη μειονοτική εκπαίδευση σε ανθρώπους, που προωθούσαν τη μετατροπή της θρησκευτικής σε εθνική - τουρκική μειονότητα.

Προτάσεις

Συμπερασματικά:

1. Το μειονοτικό στη Θράκη δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις και για συναλλαγές των κομμάτων με το μειονοτικό παράγοντα.
2. Η ελληνική Κυβέρνηση να βγει από τη σημερινή της αδράνεια και παθητικότητα και να ενεργοποιηθεί, με αποφασιστικότητα, προς δύο κατευθύνσεις.

α. Να επιβάλει τη νομιμότητα στη δράση του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, το οποίο με τον θηριώδη προϋπολογισμό που διαθέτει εξαγοράζει συνειδήσεις, πριμοδοτεί αυτονομιστικούς συλλόγους, χρηματοδοτεί μη κυβερνητικές οργανώσεις και επιδίδεται σε πολυσχιδείς δραστηριότητες και παρεμβάσεις, που αντίκεινται στο εσωτερικό δίκαιο και στις Διεθνείς Συμβάσεις (Σύμβαση Βιέννης).

β. Να διαμορφώσει, σε συγκεκριμένα βήματα, πολιτική, η οποία να βγάζει την περιοχή της Θράκης από την υπανάπτυξη. Να οικοδομεί, με όρους ισότητας, την ομαλή ένταξη της Μειονότητας στο κοινωνικο-οικονομικό γίγνεσθαι. Να καταργεί τις όποιες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Να προβλέπει μέτρα και κίνητρα δημογραφικής ανάκαμψης και εξισορρόπησης του πληθυσμιακού συσχετισμού, ώστε να μην καταστεί η Μειονότητα πλειονότητα.
Όχι βέβαια, σαν αυτά της κατάργησης δύο σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με ταυτόχρονη μείωση των εισακτέων και της μετατροπής της Σχολής της Αστυνομίας σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, τα οποία έχουν ακριβώς αντίθετο προσανατολισμό.

πηγή- http://www.xristianiki.gr/arkheio-ephemeridas/919/thrake-anoikhte-autia-sas-stis-krauges.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…