Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Όχι στα χημικά της Συρίας λέει η Καλαμάτα - Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας


Όχι στα χημικά της Συρίας λέει η Καλαμάτα - Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

15 Ιούνιος 2014

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την καταστροφή και διάθεση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Οι οργανωτές καλούν τους πολίτες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις περιβαλλοντικές και αυτοδιοικητικές κινήσεις να συμμετέχουν. Την ίδια στιγμή, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, καλεί τους πολίτες το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα στις 8:30 το βράδυ στο χώρο που βρίσκεται το Μνημείο των πεσόντων λιμενεργατών στο λιμάνι της Καλαμάτας.


Έντονη ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων του πολέμου της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, εκφράζει και η δημοτική κίνηση Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες».

Σε ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ενημερωτική συγκέντρωση που οργανώνει και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας.

Να αποτρέψουν την την απόρριψη των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα καλεί τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Εξωτερικών και Άμυνας και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή του Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι η απόθεση των χημικών στη θάλασσα μπορεί να αποβεί μοιραία για τη Μεσόγειο, που είναι μια κλειστή και εξαιρετικά επιβαρυμένη θάλασσα, με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, την αλιεία, τον τουρισμό. «Είναι απορίας άξιο, συνεχίζει η ανακοίνωση, γιατί χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Αλβανία, οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων αποβλήτων και κάποιες από αυτές παρήγαγαν και πούλησαν στη Συρία τα επικίνδυνα τοξικά, έχουν αρνηθεί την καταστροφή τους εντός των συνόρων τους, επικαλούμενες έλλειψη υποδομών».

Πηγή: ΕΡΑ Καλαμάτας
 
 http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/21952-ochi-sta-chhmika-ths-syrias-leei-h-kalamata-ekdhlwseis-diamartyrias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…