Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ενδυνάμωση Οικογενειών Ατόμων με Ψυχική Νόσο



ΗΚΙΝΑΨΥ, Κίνηση Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας (www.kinapsi.gr), με την υποστήριξη της φαρμακευτική εταιρίας Janssen διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Ενδυνάμωση Οικογενειών Ατόμων με Ψυχική Νόσο”.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2014, από τις 15:00 έως τις 19:30, στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι (Τεχνόπολη, μετρό Κεραμικός) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οικογενειών ατόμων με Ψυχική Νόσο EUFAMI, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, όπου οι δείκτες ψυχικής υγείας διαρκώς πέφτουν, ενώ ταυτόχρονα οι υποδομές και τα μέσα βοήθειας συρρικνώνονται, είναι ανάγκη να παρουσιαστούν οι αποτελεσματικότεροι τρόποι βοήθειας.
Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές των συλλόγων οικογενειών και των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και οι οικογένειες να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και τις γνωριμίες τους στα πλαίσια ενός συλλόγου.
Εκπρόσωποι συλλόγων Οικογενειών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, άτομα με ψυχιατρική εμπειρία, αλλά και έμπειροι επαγγελματίες ψυχικής υγείας θα καταθέσουν την εμπειρία τους στις εξής θεματολογίες:
  • Το διεθνές Περιβάλλον για τους Φροντιστές : Η προσέγγιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους Φροντιστές, πώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να επηρεάσει την πολιτική για την υγεία
  • Τα Δικαιώματα ατόμων με Ψυχική Νόσο και των Οικογενειών τους στην Ελλάδα
  • Δομές Ψυχικής Υγείας χαμηλού κόστους: Η συμβολή της τεχνολογίας
  • Πρώιμη παρέμβαση σε αδέλφια ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας -το ειδικό εξωτερικό ιατρείο πρώιμης παρέμβασης του Αιγινητείου Νοσοκομείου
  • Υποστηρικτικό περιβάλλον: Μια συμπληρωματική θεραπεία
  • Η Ορθομοριακή Ιατρική για την Ψυχική Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…