Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Δωρεάν, online εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη των τραυματισμών στην οδική κυκλοφορία.                                                         13-1-2014

Στο πλαίσιο της δεκαετίας δράσης για την οδική ασφάλεια (2011– 2020) που πραγματοποιείται από τον ΟΗΕ με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μια σημαντική πρωτοβουλία ξεκίνησε από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης.
Η διεθνής ερευνητική μονάδα τραύματος του πανεπιστημίου (JH-IIRU) προσφέρει  για πρώτη φορά ένα δωρεάν, ηλεκτρονικό (on line) πιστοποιημένο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Τραυματισμών στην Οδική Κυκλοφορία στις χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος  χώρες.
Αποτελούμενο  από επτά εκπαιδευτικές ενότητες  πολυμέσων (multimedia) , αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:

H πρόληψη των Τραυματισμών στο Οδικό Δίκτυο.

Παράγοντες Κινδύνου και Επιλογή Παρεμβάσεων.

Εκτίμηση των Πολιτικών Οδικής Ασφάλειας.

Εκτίμηση των τραυματισμών στο Οδικό Δίκτυο από την σκοπια της Υγείας και της Οικονομίας

Επιδρώντας στις πολιτικές  Πρόληψης των Τραυματισμών στο Οδικό Δίκτυο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  διαλέξεις συνολικής  διάρκειας πάνω από δεκαέξη ώρες που παρουσιάζονται με  την μορφή power point με ομιλία. Ομιλητές είναι μια ποικιλία εκπαιδευτών της IIRU του Johns Hopkins, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της  πρόληψης, του ελέγχου και της φροντίδας του  τραύματος  από  όλο τον κόσμο.
Υπάρχει βοηθητικό υλικο με την μορφή pdf και  video  ενώ με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας πραγματοποιείται έλεγχος γνώσεων.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και ανοικτό  για φορείς χάραξης πολιτικής, ερευνητές, εκπαιδευτικούς  αλλά και για το ευρύ κοινό, για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει  περισσότερα για το τραύμα  από τροχαίες συγκρούσεις .

Το πρόγραμμα είναι στα αγγλικά.

Αν σας ενδιαφέρει να το παρακολουθήσετε μπορείτε να το βρείτε: ΕΔΩ

Μετά την ολοκλήρωση του θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την χώρα μας όπου το ζήτημα των τραυματισμών στο δρόμο παρά την δραματική έκταση που έχει είναι ανύπαρκτο σαν θέμα Δημόσιας Υγείας και έχει «εγκαταλειφθεί» στα χέρια  των «ειδικών» του Υπουργείου Μεταφορών που φροντίζουν επάξια για
 την διαιώνιση του.

 ΠΟΥ

Η παγκόσμια συμμαχία ΜΚΟ που αγωνίζονται για την οδική ασφάλεια και την υπεράσπιση των θυμάτων των τροχαίων μέλη της οποίας είναι απο την Ελλάδα ο SOS Τροχαία Εγκλήματα, η ΕΥΘΥΤΑ – Ρόδου και η You Are What U Do – Κώστας Κουβίδης μαζί με τον Π.Ο.Υγείας και τον ΟΗΕ προσπαθεί η δεκαετία αυτή να αποτελέσει μια περίοδο δραστικού περιορισμού των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους. Το 2010 οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούσαν παγκόσμια την 8η αιτία θανάτου με 1.300.000 νεκρούς το χρόνο και  αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα ο ΠΟΥ προβλέπει οτι στη δεκαετία του 2020 θα βρεθούν στην 5η θέση με  2.400.000 νεκρούς με το 85% αυτης της αύξησης να αφορά στις φτωχές και υπο αναπτυξη χώρες. Δυστυχώς πολύ λίγες είναι οι κυβερνήσεις που ασχολούνται ουσιαστικά με το θέμα και αρκετές, όπως η ελληνική είναι παντελώς αδιάφορες και αμέτοχες στην προσπάθεια.

πηγή- http://sostegr.wordpress.com/2014/01/13/

s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…