Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου | Πρεσβευτές


"Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!"







 
 Τρεις μήνες απομένουν για το φετινό λαμπρό εορτασμό της  Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Όπως κάθε χρόνο, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής του εορτασμού στην Ελλάδα, σας προσκαλεί να δράσετε ως «Πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της:  «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!», και διοργανώνοντας δικές σας εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο σας, στο φορέα σας, στην τοπική σας κοινωνία.

Στόχος και των φετινών δραστηριοτήτων είναι να δράσετε όλοι εσείς από μόνοι σας ως προωθητές των μηνυμάτων μας και των στόχων του προγράμματος Safer Internet της Ε.Ε., δίχως την ανάγκη της δικής μας φυσικής παρουσίας ή της παρουσίας τρίτων, όντας έτσι πραγματικοί πρεσβευτές του έργου μας. Για να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες σας, σας παρέχουμε όλο το online υλικό του ιστοχώρου μας, που φέτος έχει εμπλουτιστεί με νέα διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), αλλά και με μια πρωτότυπη τηλεοπτική εκστρατεία με τίτλο «Ε τι; Μπακάλικο είμαστε;», που ξεκίνησε στις αρχές του Νοεμβρίου.

Περαιτέρω, για τους εκπαιδευτικούς που σκοπεύουν να δημιουργήσουν εκδηλώσεις στο σχολείο τους προς γονείς, διατίθεται ειδικό υλικό μέσω του ελεγχόμενου ιστοχώρου 'educators.saferinternet.gr.'

Τέλος, για τα σχολεία αποφασίσαμε φέτος ειδικές διασκεδαστικές δράσεις μέσα από την τέχνη, με στόχο την πλήρη συμμετοχή των μαθητών όλων των ηλικιών στον εορτασμό! Ο απώτερος στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν δικό τους ποιοτικό περιεχόμενο και ποιοτικές δράσεις, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλαπλασιαστικά για την ευαισθητοποίηση των ηλικιών αυτών («peer to peer»).

 Οι δράσεις χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

  • Για όλα τα σχολεία: ποίηση για την ασφάλεια του Διαδικτύου
  • Για νηπιαγωγεία / δημοτικά: Φεστιβάλ παιδικής θεατρικής δημιουργίας
  • Για γυμνάσια / λύκεια: «Η ζωή στο Ίντερνετ  γίνεται μουσικό δρώμενο»

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε μια από τις κατηγορίες αυτές στο τέλος της παρούσας σελίδας.

Το λογότυπο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 θα σταλεί στους συμμετέχοντες της δράσης μετά τη λήξη των υποβολών συμμετοχής.

Πλάνο υλοποίησης της δράσης «Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014»:

Υποβολή της φόρμας συμμετοχής σας:                         από σήμερα έως 30/11/2013
Υποβολή σύντομης περιγραφής της θεατρικής ιδέας:     από σήμερα έως 30/11/2013
Ενημέρωση για την αποδοχή της ιδέας του θεατρικού:   έως 16/12/2013
Υποβολή μουσικού δρώμενου:                                    από 13/01/2014 έως 17/01/2014
Υποβολή ποιημάτων (έως 2):                                      από 20/01/2014  έως 24/01/2014
Υποβολή σύντομης παρουσίασης
της πραγματοποιηθείσας δράσης:                                από 17/02/2014 έως 28/02/2014

Ηλεκτρονική διεύθυνση για τις παραπάνω υποβολές: spadelopoulou AT sihellas DOT org

Θα αναμένουμε τις συμμετοχές σας!


Περί πνευματικής ιδιοκτησίας των έργων σας

Τα έργα σας πρέπει να είναι πρωτότυπα, βάσει του Νόμου 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, τα έργα σας δε μπορεί να είναι παράγωγα έργα άλλων έργων που ήδη υπάρχουν έντυπα, σε ηλεκτρονική η οποιαδήποτε άλλη μορφή. Με την υποβολή των συμμετοχών σας επιβεβαιώνετε την πρωτοτυπία των έργων σας.

 Όροι χρήσης του υλικού της δράσης Saferinternet.gr ως «Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»:

Με τη συμμετοχή στην παραπάνω δράση και τη χρήση του υλικού του  Saferinternet.gr συναινείτε αυτόματα με τα παρακάτω.
Επιτρέπεται η χρήση του υλικού ως έχει και στο σύνολό του με αντιγραφή, διανομή και μετάδοση με τους εξής όρους:

1. Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την προώθηση της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 και για την εκδήλωσή σας.
2. Απαγορεύεται ρητά η ενσωμάτωση άλλων λογοτύπων ή ονομάτων φορέων στο υλικό αυτό.
3. Απαγορεύεται ρητά η χρήση του υλικού μέσα στα πλαίσια σκοπού άμεσα ή έμμεσα κερδοσκοπικού.
4. Απαγορεύεται η διασκευή, η προσαρμογή, ή η οποιαδήποτε άλλη μετατροπή, η αποσπασματική χρήση του υλικού, ή η δημιουργία παράγωγου έργου.
5. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση του υλικού πέραν των παραπάνω απαιτείται γραπτή άδεια από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Insafe ή τη Safer Internet Hellas, ως δικαιούχο της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δήλωση συναίνεσης / άδειας χρήσης:Με τη συμμετοχή σας στη δράση δημιουργίας ποιήματος, μουσικού τραγουδιού / βίντεο, ή θεατρικού παραχωρείτε την άδεια στο Saferinternet.gr να παρουσιάζει τα παραπάνω σε περαιτέρω δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στο πλαίσιο του έργου που τελεί για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναφέρεται το όνομα του σχολείου σας σε αυτό το υλικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…