Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Να τελιώνουμε με τη χούντα του ευρώ πριν αυτή τελειώσει τη χώρα

 

 

Θεόδωρου Κατσανέβα

21 Νοε 2013






 










Σύντομα μπαίνουμε στον έκτο χρόνο της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, με τον ελληνικό λαό να πορεύεται στο δρόμο της απέραντης φτωχοποίησης, της δυστυχίας, της υποτέλειας. Η κατάληψη της χώρας από ξένους επιβουλείς της ανεξαρτησίας της, δεν έγινε με τις κλασικές συνταγές της στρατιωτικής βίας, με εισβολή τάνκς από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, όπως το 1940 με τις Χιτλερικές ορδές ή το 1967 με τη χούντα των συνταγματαρχών. 

Στη μεταμοντέρνα της έκδοση, η υποδούλωση του ελληνικού λαού, επιτεύχθηκε  με ένα πιο αποτελεσματικό όσο και ύπουλο μέσο, αυτό του ελέγχου του νομίσματος και μέσω αυτού ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας. Με τη δικτατορία του ευρώ, ο λαός πεινάει όπως δε συνέβη στη χούντα των συνταγματαρχών. Χάνει τα σπίτια και το βιος του, όπως δεν έγινε στη χιτλερική κατοχή. Και στο τέλος, θα χάσει και τη χώρα του, όπως δεν έγινε ποτέ. Σε περίπου δύο αιώνες ύπαρξης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, εκτός από περιόδους πολέμων και εμφυλίων, ποτέ δε ζήσαμε με την ταπεινή δραχμή, αυτά που βιώνουμε σήμερα, στον 21ο αιώνα, με το ευρώ.
Η κυβέρνηση, δειλή, μοιραία και  άβουλη, εκτελεί απ’ ευθείας εντολές της τρόικα και της Άγκελα Μέρκελ, βομβαρδίζουν ασύστολα  την κοινή γνώμη με τερατώδεις φοβίες και ψέματα,Γιατί είναι και αστείο να πιστεύει κανείς ότι, οι σημαντικές, οι  τελικές αποφάσεις, παίρνονται στην Αθήνα και όχι στο Βερολίνο.
Το ίδιο ή και περισσότερο κατακριτέα είναι η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, που καταγγέλλει οργίλη το μνημόνιο και ταυτόχρονα ομνύει στο ευρώ. Υποκρίνεται-και αυτό αποτελεί ντροπή-πως δεν αντιλαμβάνεται ότι,  το ευρώ είναι ο αναγκαίος προθάλαμος του μνημονίου και της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, Ότι το μνημόνιο και το ευρώ δεν είναι παρά αδιαχώρητοι Σιαμαίοι αδελφοί.  
Η ανατροπή της δημοκρατικοφανούς  δικτατορίας του ευρώ και του αδελφοποιτού της  μνημονίου, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με την επιστροφή στη δραχμή, με αυτοδύναμη ανάπτυξη και νοικοκυριό του κράτους, με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι καιρός να τελειώνουμε με τη χούντα του ευρώ, πριν αυτή τελειώσει τη χώρα.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/na-telionoyme-me-ti-hoynta-toy-eyro-prin-ayti-teleiosei-ti-hora#sthash.4zlPhusc.dpuf
πηγή - theodore-katsanevas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…