Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ



ΖΗΤΟΥΜΕ  ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ


Καταρχάς ακούστηκε θετικά το μήνυμα της συγκυβέρνησης ,πρωθυπουργού και Βενιζέλου ,πως θα ληφθουν μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες ,για τους αδύναμους λόγω της κρίσης ..Αλλά αυτό δεν καθησυχάζει τον κόσμο αλλά και δεν δείχνει πειστικό επί της ουσίας.Οι τράπεζες και χωρίς νόμο μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία και διαπραγμάτευση με τους οφειλέτες ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ να εξοφλήσουν ..Γιατί δεν το κάνουν;Μήπως λοιπόν δεν θέλουν λεφτά αλλά ΣΠΙΤΙΑ;

Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε ήδη το θέμα έχει ως εξής.

1.Τα προς κατάσχεση σπίτια είναι πάρα πολλά.

Είναι εκατοντάδες χιλιάδες.Ακούστηκε πως ο αριθμός τους φτάνει και ξεπερνά το εκατομμύριο.Αρα βρισκόμαστε μπροστά στο ίδιο το φαινόμενο μιας καταστροφής που θα μπορούσε να οφείλετο σε φυσική αιτία  ή σε πόλεμο..Αντί λοιπόν το κράτος να βοηθήσει να σωθή το θύμα αυτό ψάχνει τους ..κακούς.Και ταυτόχρονα κάνει κι εμάς να θέλουμε να ψάχνουμε να βρουμε αν είμαστε πιο θύματα από τους άλλους.

2.Σε μια τόσο μεγάλη κρίση που ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ δεν μπορεις να υπερασπίζεσαι μόνο την κυρια κατοικία.Παρόλα αυτά από την κύρια κατοικία θέλουν ναρχίσουν οι πλειστηριασμοί.!!

3.Ευπαθείς ομάδες.Αδύναμοι.

Μας λένε πως θα πληγούν οι ευπαθείς ομάδες κι οι αδύναμοι.Ποιοί είναι αυτοί;Είναι οι άνεργοι,είναι αυτοί που μειώθηκε το εισόδημά τους(σχεδόν όλοι) ,είναι επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους,είναι οι μισθωτοί που μειώθηκε ο μισθός τους,είναι οι πολίτες που πληρώνουμε χαράτσια(όλοι σχεδόν),είναι ο απολλυμέος υπάλληλος του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα..Ποιοί είναι οι κακοί;Να απαντήσουμε πως είναι οι της λίστας Λαγκάρντ που δεν δώσαν λίγα λεφτά πίσω;Να πουμε πως είναι οι άφαντοι γνωστοί η μη κλέφτες που δεν δώσαν δεκάρα πίσω;

4.Οι κακοί.

Σύμφωνα με την «λογική» των εξαγγελιών που άρχισε από τον κ.Σκορδά υπάρχουν κάποιοι πλούσιοι.. φτωχοί που θέλουν να χάσουν τα σπίτια τους ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ..

   Και για τους λίγους αυτούς περίεργους ,που κατά την γνώμη μας ΔΕΝ υπάρχουν, πάει το κράτος να φτιάξει νόμο ώστε να μπορέσει νανοίξει τους πλειστηριασμούς, γιατί το να πλουτίσει από αυτούς τους λίγους αποκλείεται.

.Σήμερα η οικονομική κρίση έπληξε χιλιάδες πολίτες και αντί το κράτος να τους προστατεύσει ,ώστε να μην χειροτερεψει η κατάστασή κυνηγά τους ύποπτους κακούς που ενδέχεται αύριο να είναι και ο άνεργος(που του ζητησαν ή και του ζητάνε ακόμα να πληρώνει φόρο) και ο κάθε ένας από τις πιο πάνω περιπτώσεις.Δηλαδή όλοι.

5.Οι πλούσιοι.

Ακούσαμε σένα κανάλι έναν κύριο να λέει πως οι  ..πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν..Ως παράδειγμα δόθηκε μια οικία πολυτελής με πισίνα , που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ..Και είπε ο κύριος αυτός:ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗ ΑΥΤΗ;

Μήπως είναι η μόνη κατοικία κάποιου εντιμου ανθρώπου;Και βασικά όλοι ως εντιμοι πρέπει να θεωρούμαστε.Μήπως ηταν ενός επιχειρηματία που έκλεισε η επιχείρησή του και χρωστά παντού;Να τον σώσουμε αυτόν ή να τον βουλιάξουμε κι άλλο..;

6.Κάπου λοιπόν υπάρχουν οι κακοί και για να τους βρόύμε θα κάνουμε πλιάτσικο στους υπόλοιπους .;.Κι οι υπόλοιποι αυξάνουν..Και μαζικές απολύσεις έγιναν και γίνονται.Και οι ..αμαρτωλοί της ΕΡΤ απολυμένοι είναι αλλά ο μη αμαρτωλός Καψής χρειάζεται ένα κάρο λεφτά για να οργανώσει το γραφείο του μόνο..!!Έλεος ..Πόσοι μη αμαρτωλοί κ.Πρωθυπουργέ θα μαζευτούν στην κλωνοποιημένη ΕΡΤ;


Τελικά ας καταλάβουμε όλοι και πρώτη η κυβέρνηση πως η Ελλάδα κι άλλες χώρες πέσαμε θύματα μιας τεράστιας δεθνούς τοκογλυφικής συνομωσίας που κατά καιρούς προκαλεί στους λαούς οικονομικό κραχ ή πολέμους κανονικούς απόπου  κάποιοι πλουτίζουν εις υγεία του κορόιδου..

Η κυβέρνηση πάει να συνταχθεί με την πλευρά του θύτη ενώ δίνει υποσχέσεις αγάπης προς το θύμα..Αλλά η αγάπη μόνο σε λόγια δεν φτάνει όταν η ανεργία αυξάνει,οι άστεγοι επίσης,οι αυτοκτονίες κλπ κλπ..


Δεν είναι λοιπόν το θέμα απλά να αρχίσουμε να ..σφάζουμε αλλά μόνο τα..κακιά αρνιά..ούτε να πούμε  άντε καλά σας θυσιάζουμε αργότερα.Αλλά να πούμε πως θα βοηθήσουμε με απλό και βιώσιμο τρόπο τις χιλιάδες αυτές του κόσμου να σωθούν..Να σώσουν τα σπιτικά τους και τις περιουσίες τους κι όχι να βρεθούν να χρωστάνε και τα δισέγγονά τους με παρατάσεις επί παρατάσεων χωρίς σχέδιο αποπληρωμής.

Δεν δείχνει το κράτος να ασχολείται με τις ευθύνες των τραπεζών αλλά κι αν ακουστεί μια καλή πρόταση δεν την ακούει ευκολα.
Ακούσαμε επίσης πως οι βουλευτές που ειχαν απειλήσει να μην ψηφίσουν άρση πλειστηριασμων .. ησύχασαν όταν ακουσαν τις δηλώσεις Σαμαρά Βενιζέλου..

Μην επαναπαύεστε.Εχετε μάθει πως πρόκειται για την καρδιά της κρίσης;Πως περνά τον αριθμό των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής ο αριθμός των νοικοκυριών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους;

Σχέδιο λοιπόν πρακτικό και άμεσο αποπληρωμής χρειάζεται με κούρεμα του χρέους,με ρεαλισμό αλλά και με νομική προστασία.Διαφορετικά οι κατασχέσεις θα πάρουν την μορφή ..πλιατσικου ..Σ αυτό το ..πλιάτσικο ΑΠΕΒΛΕΠΑΝ πιθανόν οι όποιοι επιτηδειοι προκάλεσαν την κρίση αλλά και την στηρίζουν..Αυτούς να βρούμε χρειάζεται και να την πληρώσουν..!!

Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών οικιών  θα γίνει βούτυρο στο ψωμί τον κορακιών εταιριών που ετοιμάζονται να τις αρπάξουν, όπως συνέβη και στην Ισπανία.Ολοι αντιλαμβανόμαστε πλεον πως το σχέδιο υπάρχει και είναι ίδιο σόλη την Ευρώπη του νότου κι όχι μόνο.Ας το σταματήσουμε με αλληλεγγύη.Αλλά αλληλεγγύει πρέπει να δείχνει και το κράτος..!


ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

πηγή-http://olympia.gr/2013/08/26/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…