Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Έκκληση στην Χρυσή Αυγή


χρυση αυγή

από mikrosprofitis

Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες με έχουν οδηγήσει τα τελευταία 7 χρόνια σε χώρα της Αφρικής, όπου πλέον εγκαταβιώνω χωρίς συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η ξενιτιά είναι βαριά οπωσδήποτε, αλλά μέσα σ᾿ όλα δεν μπορώ να μη χαρώ την αγάπη και εκτίμηση που τρέφουν οι ντόπιοι προς την Ελλάδα και τις θερμές εκδηλώσεις συμπαθείας που εισπράττω όταν δηλώνω την καταγωγή μου.
Συνάμα απολαμβάνω την απλότητά τους, απλότητα που όσο και αν τείνει συχνά πρός την γυφτιά, δεν παύει -κατά την ταπεινή μου άποψη- να υπερτερεί από την άχρωμη ευγένεια και τυπικότητα της δυτικής κουλτούρας, και να είναι πραγματικά πιο ανθρώπινη. Και βέβαια, ζώντας κανείς στο εξωτερικό, αισθάνεται τελικά μια ιερή καύχηση για το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού, που -στην ιδανική του μορφή και όχι στην νοθευμένη από τον ραγιαδισμό που μας έπληξε από την τουρκοκρατία και δώθε- συνδυάζει τις αρετές όλων τούτων σε ένα θαυμαστά αρμονικό συμπίλημα.

Όλα λοιπόν καλά; Όχι δυστυχώς. Η κατάσταση που περιγράφω ίσχυε μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου ή λίγο περισσότερο. Σήμερα, τελείως απρόσμενα, αντιμετωπίζω ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, που φοβάμαι ότι σύντομα θα γίνει επικίνδυνο για την διαβίωση και ακεραιότητά μου. Αυτό συνοψίζεται στο αμείλικτο ερώτημα που μου τίθεται ευκαίρως – ακαίρως: γιατί μας χτυπάτε στην Ελλάδα; Η ερώτηση αρχικά είχε μάλλον χαρακτήρα ειλικρινούς απορίας, μα σιγά – σιγά έχει γίνει απειλητική. Πλέον συναντώ βλέμματα αγριεμένα!

Εξ ονόματος όλων των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως όσων ζουν σε αναπτυσσόμενες ή υπανάπτυκτες χώρες, απευθύνω έκκληση προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και όλους όσοι, χωρίς να το πολυσκεφτούν, επικροτούν την άσκηση βίας προς τους μετανάστες: Είμαστε κι εμείς μετανάστες. Αν συνεχίσετε έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας διώχνετε από τον τόπο που ζούμε.

Προκαλείτε δυσεπανόρθωτη βλάβη στην καλή σχέση της πατρίδας μας με τόσες χώρες της υφηλίου και στην εκτίμηση που εκείνες μας έχουν. Μιας και δεν μπορείτε να φανταστείτε τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής, ακούστε εμάς που ήδη τις υφιστάμεθα, με άγνωστες και ανησυχητικές προοπτικές. Μη νομίσετε ότι πέφτουμε κι εμείς στό σφάλμα να υποτιμάμε την δική σας δυσκολία. Όχι. Όμως η τακτική αυτή δεν προσφέρει λύση στο όντως σοβαρό πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Ούτε εκφράζει την νοοτροπία του γνήσιου Έλληνα που αγαπά με ανωτερότητα την πατρίδα του.

Φίλοι πατριώτες,

Πρέπει να καθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση. Μια ελληνική λύση. Ο ελληνικός πολιτισμός ήταν και είναι προ πάντων «Πολιτισμός». Η βία ως μέσον επιβολής του, αν δεν τον υποσκάπτει στον ίδιο βαθμό με εκείνους που τον πολεμούν, σίγουρα δεν μπορεί να καυχάται ότι αποτελεί κομμάτι του και μάχεται υπέρ του. Πονάμε για την πατρίδα, αν δεν της δώσουμε όμως εμείς την θέση που της αξίζει, τότε ποιος;

πηγή- http://koinonikianatoli.wordpress.com/2013/06/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…