Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κατοίκων πλατείας Αμερικής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ)



προς ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Με αφορμή την αφόρητη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την υπέρμετρη και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση στο 6ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αμερικής στην οποία αναφερόμαστε, κατατίθενται δημόσια κάποιες σκέψεις από την καθημερινότητα των κατοίκων και ζητείται η εγρήγορση των ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν είτε είναι πολιτικοί, φορείς, νομικοί, είτε απλοί δημότες.

1. Υπάρχει μεγάλη υπερσυγκέντρωση λαθρομεταναστών στο 6ο Διαμέρισμα, χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια ισοκατανομής των ανθρώπων αυτών και σε άλλες περιοχές, ώστε εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η περιοχή αυτή έχει επιλεγεί από κάποιους να γκετοποιηθεί ΚΑΙ με την βοήθεια κάποιων συμπολιτών μας που τους νοικιάζουν τα υπόγειά τους για να μείνουν αυτοί στα βόρεια ή νότια προάστια, να υποτιμηθεί η αξία των ακινήτων και να γίνουν βορά κάποιων επιτήδειων κερδοσκόπων και πολιτικών.
Μια προσπάθεια για αλλαγή της εικόνας, ξεκίνησε ο κ. Δένδιας από την τρικομματική κυβέρνηση, κατόπιν βέβαια εντολών του κυρίου Σαμαρά, για να μας εξασφαλισθεί τουλάχιστον μια ελάχιστη ασφάλεια στην κυκλοφορία μας στους ΑφρικοΠακιστοΜπαγκαλεντεσιανοΑφγανοκρατούμενους πια δρόμους μας μέρα-νύχτα, αλλά και αυτή είναι μικρής αποτελεσματικότητας γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση όλων των κομμάτων, δεν υπάρχει πολιτική, που να προστατεύει και τους Έλληνες όπως τους αλλοδαπούς!!
Κάθε βράδυ δεκάδες αλλοδαποί, ενημερωμένοι πλήρως για το ωράριο της αστυνομικής επιτήρησης της περιοχής, ξεχύνονται στους κεντρικούς δρόμους, και στα στενά της περιοχής. Από τις 7 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα οι δρόμοι γεμίζουν από αλλοδαπούς, που φωνάζουν, διαπληκτίζονται, πουλάνε ναρκωτικά, και η πορνεία (ανδρική και γυναικεία) ανθεί. Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων στην αστυνομία η απάντηση είναι «Καλέστε το 100», που σχεδόν ποτέ δεν έρχεται ή όταν έρχεται καθυστερημένα η όποια παρανομία έχει τελειώσει. Η «Ομάδα Δίας» δραστηριοποιείται περιστασιακά μέχρι το απόγευμα και από εκεί και πέρα το χάος!
Είναι λοιπόν αναγκαία πλέον, η συγκρότηση πεζής περιπολίας αστυνομικής ομάδας στους δρόμους αυτούς για επιτήρηση και εφαρμογή της νομιμότητας στην περιοχή μέρα-νύχτα.
Είναι τραγικό να χάνει κανείς την αξιοπρέπειά του, την ασφάλειά του, την υγειονομική του κάλυψη στην γειτονιά του, την αισθητική του, την περιουσία του και να ζει πια σε ένα γκέτο, που απαιτεί να εγκαταλείψει ο Έλληνας τη γειτονιά του γιατί δυστυχώς πολλοί Έλληνες ιδιοκτήτες καταστημάτων και κατοικιών έβαλαν πάνω από όλα την κερδοσκοπία τους και νοίκιασαν τα ακίνητά τους σε παράνομους αλλοδαπούς.

2. Τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (Internet-café) λειτουργούν έως τις 3 τα ξημερώματα, σμήνη Αφρικανών μπαινοβγαίνουν και η διακίνηση των ναρκωτικών, πλαστών εγγράφων, προώθηση παράνομων σε διαμερίσματα-υπνωτήρια είναι περισσότερο από βέβαιη. Σε κανένα από αυτά δεν υπάρχει αναρτημένη ταμπέλα με τον τίτλο της επιχείρησης, ενώ το κράτος χάνει τεράστια έσοδα από την μη έκδοση αποδείξεων (αν έχουν ταμειακή μηχανή να λειτουργεί). Το χειρότερο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (τουαλέτες, εξαερισμός κλπ), με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών ασθενειών να είναι εξαιρετικά μεγάλος. Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες κάθονται στα πεζοδρόμια μπροστά από αυτά τα μαγαζιά, φωνάζουν, διαπληκτίζονται και το να περάσει κάποιος Έλληνας ανάμεσά τους βάζει σε ρίσκο την σωματική του ακεραιότητα, επειδή θεωρούν την περιοχή δική τους και τον θεωρούν παρείσακτο.
Τώρα τελευταία έξω από τα καταστήματα αυτά κάνουν και παραεμπόριο σε κλεμμένα καροτσάκια των Super-markets πουλώντας σάντουιτς που τα ετοιμάζουν εκείνη τη στιγμή με υλικά χειρίστης ποιότητας, χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Δυστυχώς το κράτος και ο δήμος δια των αντιπροσώπων μας, είναι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και τους μεν και τους δε (παράνομους αλλοδαπούς, και φοροφυγάδες ιδιοκτήτες) υποστηρίζοντας «διεθνιστικές» πολιτικές σε βάρος των νοικοκυραίων φορολογουμένων που τους αναγκάζουν να ζουν σε μια πλήρως απαξιωμένη τριτοκοσμική γειτονιά !
Πώς ο κ. Καμίνης και όσοι τον στηρίζουν στον Δήμο επέλεξε και καταδίκασε ολόκληρο το 6ο διαμέρισμα της Αθήνας, να γίνει ένα δημοτικό διαμέρισμα παρανομίας και διαμονής αποκλειστικά αλλοδαπών;
 Και το κερασάκι στην τούρτα είναι, να αποκαλούνται οι Έλληνες κάτοικοί του, ρατσιστές, απάνθρωποι και να είναι στο έλεος των αλγεινών σχολίων πολλών βουλευτών, δημοσιογράφων, δήθεν προοδευτικών απόψεων, που ζουν όμως πολύ μακριά από αυτό το πρόβλημα ! Ουδέποτε ο Έλληνας υπήρξε ρατσιστής και πάντοτε είναι κοντά στον συνάνθρωπό του. Η προσέλευση όμως πολλών χιλιάδων παράνομων μεταναστών στο 6ο διαμέρισμα, χωρίς την ελάχιστη κοινωνική συμπεριφορά, προκλητικών και αρπακτικών προκάλεσε αντίθετα συναισθήματα αφού απαξιώθηκε το σπίτι του, η γειτονιά του και η ασφάλειά του!

3. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι δεν μπορούν πια οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής να ζουν σε αυτό το τριτοκοσμικό γκέτο που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνώντες και οι ποικίλοι ιδιοτελείς συμπαραστάτες τους με την αδιαφορία τους, και τις επιλογές τους.
Κανένας δεν ενδιαφέρεται να αποτραπεί η καταστροφή της αγοράς της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Αμερικής. Στην οδό Πατησίων, Αγίου Μελετίου, Λευκωσίας, Σπάρτης, Λέλας Καραγιάννη, Τενέδου, Δροσοπούλου, Κύπρου, Κεφαλληνίας, κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα Ελληνικά καταστήματα πληττόμενα τόσο από την κρίση όσο και από το παραεμπόριο. Εντούτοις, ο Δήμος δίνει αφειδώς άδειες σε καταστήματα αλλοδαπών τα οποία δεν επηρεάζονται (πώς; γιατί;) από την οικονομική κρίση, καταστήματα τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν προηγουμένως λειτουργήσει μήνες χωρίς άδεια., ενώ κάποια ακόμη και χρόνια χωρίς προϋποθέσεις, αλλάζοντας τον κοινωνικό και «οικονομικό» ιστό της περιοχής !
Στις οδούς Λέλας Καραγιάννη (όπου και το σπίτι της αγωνίστριας) και Λευκωσίας σε απόσταση 300 μέτρων μετρήθηκαν 30 περίπου καταστήματα αλλοδαπών, ενώ τα μαγαζιά με Έλληνες ιδιοκτήτες έχουν τα περισσότερα κλείσει.
Και όταν σφραγίζονται κάποια παράνομα καταστήματα αλλοδαπών μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες συλλόγων και κατοίκων της περιοχής, ανοίγουν άμεσα δεκάδες καινούργια !
Όσον αφορά το κατασκευασθέν "καρκίνωμα" του παραεμπορίου, η διευκρινιστική εγκύκλιος της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου περί κατάσχεσης και καταστροφής με σπρέι και η απόρριψη στα απορριμματοφόρα εμπορευμάτων παράνομου υπαίθριου εμπορίου δεν εφαρμόζεται. Αυτό φαίνεται εξάλλου σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (!!) με την πρόφαση του "πανεπιστημιακού ασύλου" και την προστασία των μικροπωλητών από τους (αυτό)αποκαλούμενους αντιεξουσιαστές.
Και πέρα από το οικονομικό πρόβλημα υπάρχει και κοινωνικό πρόβλημα, αφού η σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος φοιτητριών και όχι μόνο, είναι καθημερινό φαινόμενο, η διάβαση από το πεζοδρόμιο καθίσταται αδύνατη λόγω της κατάληψής του από τα γνωστά "σεντόνια" και οι επιθέσεις με πρόθεση την ληστεία εις βάρος περαστικών και φοιτητών/τριών είναι συχνότατη.
Σε όλα αυτά έχει προστεθεί και το παράνομο εμπόριο λαθραίων τσιγάρων αμφιβόλου ποιότητος, από την περιοχή του Πολυτεχνείου μέχρι και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αυτό χωρίς καμιά συνέπεια.
Σε μια εποχή όπου οι Έλληνες μισθοσυντήρητοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και συνταξιούχοι, φορολογούνται βάναυσα και δέχονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για να "μπουν λεφτά στα άδεια ταμεία του κράτους, είναι άξιον απορίας πόσα εκατομμύρια (η και δις) ευρώ χάνει το ελληνικό δημόσιο, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στο τόσο φλέγον θέμα του παραεμπορίου που μαστίζει στις γειτονιές μας και το ποίο πλειστάκις έχουμε καταγγείλει.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι, εγκλωβισμένοι στην ίδια τους την χώρα και το βράδυ στην περιοχές αυτές δεν κυκλοφορεί κανένας Έλληνας. Μοναδική εξαίρεση είναι η δημιουργία κάποιων νέων πολιτιστικών φορέων που με τις αξιόλογες δραστηριότητές τους, δίνουν μια ανάσα στην περιοχή, και μετά το τέλος των παραστάσεων τους χαίρεται να βλέπει κανείς Έλληνες να περπατούν αργά στους δρόμους.
Φθάνει όμως πια!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙEΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΠΕΖΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΣΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΥΠΝΩΤΗΡΙΑ

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.!!!

18/3/13

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ε.ΠΟΙ.ΖΩ

Email epoizw11@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…