Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΥ. Γ. Α. Π. Α. Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια

ΣΥ. Γ. Α. Π. Α. Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια
Φράγκων 19, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 524285, fax 2310 524319, κιν. 6942989785

http://www.sos-sygapa.eu/
goneas2005@yahoogroups.com
https://www.facebook.com/groups/sygapa/
https://www.facebook.com/groups/83895595699/
https://www.facebook.com/groups/pateras/

"Γιορτή του Πατέρα" ή "Ημέρα του Πατέρα" είναι η ετήσια γιορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά την επιρροή των πατέρων στην κοινωνία. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την 3η Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την "Γιορτή της Μητέρας"

Η πρώτες γνωστές περιπτώσεις οργανωμένου εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα έλαβαν χώρα στη Βιρτζίνια και στην Ουάσιγκον των Ηνωμένων Πολιτειών το 1908 και 1910 αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση το 1908, η γιορτή έγινε προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε μεγάλο ατύχημα στις υπόγειες στοές ορυχείου, εργαζόμενοι σκληρά κάτω από αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για τα παιδιά τους.
Στη δεύτερη περίπτωση, το 1910, η γιορτή έγινε προς τιμήν των πατεράδων οι οποίοι ήταν βετεράνοι πολεμιστές στον Αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο.

Στην σημερινή εποχή μας, έναν περίπου αιώνα μετά, τιμούμε τον πατέρα ως γεννήτορα, ως τροφό και ως παιδαγωγό που δίνει όλα τα εφόδια στο παιδί του για να μεγαλώσει και ο οποίος γίνεται πρότυπο και παράδειγμα για την διαμόρφωση αξιών και διάπλαση χαρακτήρων.

Στην Ελλάδα, θεωρήθηκε καλό να την γιορτάζουμε τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου διότι ακόμα δεν έχουν κλείσει τα σχολεία και μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται θέματα σχετικά με την αξία της πατρότητας και ιδιαιτέρως όσον αφορά τις ευθύνες και υποχρεώσεις που οφείλει και που δικαιούται να έχει ο πατέρας απέναντι στα παιδιά του και στην κοινωνία γενικότερα

Στην Ελλάδα, η γιορτή αυτή καθιερώθηκε από τον ΣΥΓΑΠΑ (http://www.sos-sygapa.eu/) μέσα από τις προσπάθειες του Προέδρου του Νίκου Σπιτάλα. Εδώ και μία δεκαετία, ο ΣΥΓΑΠΑ:

- Κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί την κοινωνία για το θέμα του δικαιώματος των παιδιών των διαζευγμένων γονιών, να έχουν δίπλα τους ομότιμα και ισότιμα και τους δύο γονείς τους.

- Προσπαθεί να ενημερώσει την κοινή γνώμη και τις κρατικές αρχές για τη σημασία της ίσης και δίκαιης αντιμετώπισής των πατεράδων στα ελληνικά δικαστήρια, κατά τις διαδικασίες εκδίκασης υποθέσεων επιμέλειας και διατροφής , μετά από την διάζευξη των γονιών.

- Προσπαθεί να αφυπνίσει όλους τους ενεργούς γονείς-γιαγιάδες-παπούδες-θείες-θείους-νονές-νονούς και δασκάλους, για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η καταπάτηση του δικαιώματος των παιδιών να μπορούν να έχουν δίπλα τους και καθημερινά τους πατεράδες τους, ανεξάρτητα από την διάζευξη των γονιών τους.

- Προσπαθεί να εμποδίσει την χειραγώγηση (σε όσες περιπτώσεις συμβαίνει αυτό) και την ψυχολογική πίεση/καταπίεση που δέχονται τα παιδιά των διαζυγίων, σε βάρος της καλής εικόνας των πατεράδων τους, γεγονός που οδηγεί σε αποξένωση και σε δημιουργία ελλειμματικών και λανθασμένων προτύπων. Η κατασυκοφάντηση και η λασπολογία σε βάρος των διαζευγμένων πατεράδων, πλήττει πρωτίστως τις παιδικές ψυχές και μετά τους ίδιους τους πατεράδες.

Ο ΣΥΓΑΠΑ διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις για τη γιορτή του πατέρα και συντονίζει κίνημα αντίστασης κατά της δικαστικής καταστροφής πατέρα-παιδιούμετά το διαζύγιο.

Έτσι και φέτος, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, ώρα 9μμ, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της 32ης Πανελλήνιας Έκθεσης Βιβλίου στην Αριστοτέλους-Εγνατία (πάνω από την Εγνατία, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου), ο ΣΥΓΑΠΑ σας προσκαλεί στην "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΕΡΑ 2013".

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης όπως παρακάτω:

-21:00-21:10 Εισαγωγή εκδήλωσης και χαιρετισμοί φορέων.

-21:10-21:15 Τραγούδι από την μικρή Λίκα, μέλος του μουσικού σχήματος "ΝΕΡΑΙΔΑ", της μουσικοδιδασκάλου Μέγκυς Μποστογανασβίλι-Κούλη.

-21:15-21:30 Παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Τούμπας-Πυλαίας η "Ρωμιοσύνη", με μέριμνα του προέδρου του συλλόγου Αχιλλέα Γερασιμίδη και του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Σοφιανίδη. http://www.romiosini1997.gr/

-21:30-21:50 Παραδοσιακοί χοροί της Μακεδονίας από το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακοπής , με μέριμνα της προέδρου του συλλόγου Μαρίας Δήμου και της χοροδιδασκάλου ’ννας Πασχαλίδου. https://www.facebook.com/ano.toumpa

-21:50-22:10 Παραδοσιακοί Κρητικοί χοροί από το τμήμα νέων του Συλλλόγου Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης "ΙΔΑΙΑ ΓΗ", με μέριμνα του προέδρου του συλλόγου Ζαχαρία Αλεξανδράκη και του χοροδιδασκάλου Νίκου Κατσιρντάκη. http://www.idaiagi.gr/, https://www.facebook.com/IdaiaGi?fref=ts

Παρών και ο κλόουν, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Συντονιστής εκδήλωσης ο Γιώργος Κιριμκίρογλου, στο 6940661381, 6942989785 και 2310524285.
Στην Αθήνα και Πάτρα: Κυριακή 26 Ιουνίου, όλη μέρα, στην Ερμού-Συντριβάνι), στην Αθήνα και στην Κεντρική Πλατεία της Πάτρας, στο Κέντρο Τέχνης και Λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…