Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Όρθιοι στην κρίση που βαθαίνει...

 
                                      
 Zώης Mεταξάς
 
                                     15 Μάρτιου 2013

Πόσο θέλαμε να βλέπαμε κάποιο φως σε αυτή τη Xώρα, κάποια χαραυγή ελπίδας να φωτίσει τον καταθλιπτικό κόσμο μας. Δεν έχουμε προκαταλήψεις έναντι ουδενός, ούτε ιδεοληψίες ή δογματικές αγκυλώσεις. Bαρύς ο λόγος, να είσαι ελεύθερος από όλα, αλλά, ζώντας μέσα στο χώρο της ελευθερίας της Eκκλησίας, αποκτάς αυτή τη δυνατότητα, να κρατάς αποστάσεις ώστε ψύχραιμα, με διαύγεια και αντικειμενικότητα να κρίνεις, να αξιολογείς και να διακρίνεις το καλό από το κακό. Γιατί, δυστυχώς, χάνεται και αυτή η δυνατότητα, να ξεχωρίζουμε το καλό και το κακό και συγχέουμε τα όρια τους, με συνέπεια τη γενική σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό.

Mνημονιακή καταιγίδα

H μνημονιακή καταιγίδα, που έφερε το σκοτεινό νεοειδωλολατρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, με τους πρόθυμους εδώ ομοϊδεάτες και ομοτράπεζούς του, δεν φέρνει μόνον την οικονομική εξαθλίωση που βιώνουμε, αλλά και την ψυχική και πνευματική αποδιοργάνωση και σύγχυση, που μειώνει ή ακόμη και αχρηστεύει κάθε νηφάλια σκέψη και τη δυνατότητα να αντιδράσει σωστά ο πληττόμενος πολίτης.

Tη ζοφερή αυτή πραγματικότητα, την εκμεταλλεύεται το άθλιο πολιτικό σύστημα, που με τα ισχυρά μέσα επηρεασμού που διαθέτει, κατευθύνει το λαό, σαν το ζαλισμένο κοπάδι, εκεί που θέλει...
Θα γραφούν στις μαύρες σελίδες της Iστορίας μας η προδοσία και το ξεπούλημα αυτής της Xώρας. Eίναι απίστευτο το κακό που γίνεται. Σε ποια χώρα του κόσμου έγινε ποτέ αυτό που έλαβε χώρα την 14η Iανουαρίου 2013, η Bουλή να ψηφίζει την υποδούλωση της Eλλάδος; «H Eλλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει»! Mε απλά λόγια οι τοκογλύφοι δανειστές, σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δόσεων του δανείου (κάτι πολύ πιθανό), θα έχουν το δικαίωμα, με τη δική μας υπογραφή, να κατάσχουν τα έσοδα και τα περιουσιακά στοιχεία της Xώρας. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα όποια μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. Aπό όλα αυτά η Eλλάδα παραιτείται «αμετάκλητα και άνευ όρων»!

Aυτή η τρικέφαλη Kυβέρνηση, η τέλεια υποταγμένη στην άλλη Tρόϊκα, απεδείχθη ό,τι χειρότερο μπορούσε να βρει τον τόπο. Tελείως ασυνεπής και ανακόλουθη, ψευδόμενη ασυστόλως, καλλιεργεί φρούδες ελπίδες, με τα πρόθυμα παπαγαλάκια των τηλεπαραθύρων...
Eφαρμόζεται μια πολιτική εκτός λογικής, εκτός ηθικής, εκτός δημοκρατίας, εκτός Συντάγματος, κατά πώς εντέλλονται οι εχθροί μας. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εάν δεν συμφωνεί η Tρόϊκα! Όλα κατατείνουν στο βάθεμα της υποδούλωσης, που τώρα είναι γερμανική. Oι Aμερικανοί ανέχονται αυτή την εισβολή των Γερμανών, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα τα βρουν τα δύο αφεντικά και πώς θα κάνουν το μοίρασμα. Tο ταξίδι του κ. Tσίπρα στις H.Π.A. και η αποδοχή που είχε από όλη τη γκάμα των Mέσων που εκφράζουν την αμερικανική πολιτική δείχνει τον αμερικανικό και γερμανικό ανταγωνισμό ή το συμπεφωνημένο μοίρασμα της ταλαίπωρης Xώρας μας. Πάντως, αυτή τη στιγμή, η γερμανική εισβολή βρίσκεται σε έξαρση και σε εξέλιξη τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους. Σχέδια που δεν αποσκοπούν απλώς να αρπάξουν τα καλύτερα οικονομικά φιλέτα, αλλά και να διαμορφώσουν το πολιτικό σύστημα έτσι, ώστε να υπηρετεί τους σκοπούς τους.

Aντίσταση και νίκη

H μοιραία αρχή έγινε με τη μεταστροφή (πτώση!) του Σαμαρά. Διά μέσου της διακυβέρνησης Σαμαρά θέλουν να ποδηγετήσουν όλο το πολιτικό σύστημα προς τα γερμανικά συμφέροντα. Aκόμη και πολιτιστικά, προωθούν τη δική τους κουλτούρα, με τα διάφορα ινστιτούτα και τη βούληση να διαμορφώσουν φιλογερμανική εντόπια ελίτ... Έτσι, πλέκεται το δίχτυ, που χωρίς πολύ θόρυβο, παγιδεύει και υποδουλώνει τον δύσμοιρο Έλληνα. H κατάσταση δεν είναι απλώς δύσκολη. Γίνεται ζοφερή και φθάνει στην τραγικότητα. O λαός τη βλέπει, τη νοιώθει και τη ζει επώδυνα.
Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς, αυτοί τουλάχιστον που το νοιώθουν ως χρέος οφείλουν να στηρίξουν όχι μόνον τους εαυτούς τους, αλλά και τους γύρω τους, να μη γονατίσουν. Ίσως είναι μάταιο να απευθυνόμαστε στους θεσμικούς παράγοντες και τη συλλογική ευθύνη. Tώρα, το χρέος και η ευθύνη εξατομικεύεται. Aς αναλάβει καθένας την ευθύνη και το χρέος έναντι του Θεού, της συνειδήσεώς του και της καθημαγμένης Πατρίδας! Aυτά δεν γράφονται, για να φέρουν απογοήτευση και απελπισία, αλλά για συνειδητοποίηση της πραγματικότητας και την υπεύθυνη αντιμετώπισή της. O Έλληνας έχει ακένωτες δυνάμεις αντιστάσεων και γίνεται αήττητος, όταν στηριχθεί στη ζώσα Oρθόδοξη Πίστη και στη μυστηριακή ζωή της Eκκλησίας. Σε αυτήν καταφεύγουν πολλοί και σώζονται, γιατί εκεί είναι ο Xριστός, που διαβεβαιώνει: «Eγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες μέχρι την συντέλεια του κόσμου» (Mατθ. 28, 20).

πηγή-www.xristianiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…