Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ.







               

 ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

Περισσότερη περιγραφή της άθλιας κατάστασης που υποφέρουμε, δεν χρειάζεται, καθώς τη ζούμε με όλες τις αισθήσεις μας.
Το μόνο που μένει, είναι μία ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
Αυτήν προτείνουμε εμείς, οι Ανεξάρτητοι, Ακομμάτιστοι, Αποφασισμένοι Έλληνες Πολίτες:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Aνεξάρτητοι, Aκομμάτιστοι, Aποφασισμένοι,
συγκεντρωνόμαστε σε παλλαϊκή σύναξη,
σχηματίζουμε εθνοσυνέλευση
και
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Για να επιστρέψει η εξουσία στα χέρια του Ελληνικού λαού.
Αυτή είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λυθούν όλα τα υπόλοιπα μας προβλήματα.  Το χαμηλό επίπεδο παιδείας, η πτώση των ηθών, τα οικονομικά μας προβλήματα, οι φόροι, τα χαράτσια, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι αυτόχειρες, όλα αυτά, δεν είναι παρά αποτελέσματα ενός και μόνο γεγονότος, ότι άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, εξυπηρετώντας συμφέροντα αντίθετα με τα δικά μας.
Σήμερα όμως ήρθε η ώρα,
για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
στη χώρα που την γέννησε.
Για το σκοπό αυτόν, ζητούνται “προς κατάταξη”
Ελληνες πολίτες – “οπλίτες”
για την επιχείρηση “2013Μαραθών”
 
Η επιχείρηση 2013 Μαραθών, δεν αποτελεί μία ακόμη Κίνηση ή Κίνημα πολιτικής διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης ή ανατροπής.   Πολύ δε περισσότερο, δεν αποτελεί κανενός είδους κομματική παρέμβαση ή στόχευση. 
 
Αποτελεί “επιχείρηση” (εγχείρημα, απόπειρα), που αποσκοπεί στη δημιουργία και οργάνωση ενός μόνο, αλλά μεγίστης σημασίας,  στόχου: την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας, τη συγκρότηση εθνοσυνέλευσης,  με την ανίκητη δύναμη της οποίας η Ελληνική κοινωνία θα  απαιτήσει την “εδώ και τώρα” αποκατάσταση της εξουσίας στον νόμιμο δικαιούχο και κυρίαρχο, τον Ελληνικό λαό, όπως ορίζει το Σύνταγμα και όχι όπως την ασκεί ύπουλα  η κυβερνώσσα πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία, που συστήνεται στον ανυποψίαστο πολίτη σαν Δημοκρατία.
 
Την επόμενη στιγμή από την ολοκλήρωση της αποστολής του, το εγχείρημα θα πάψει να υπάρχει και θα περάσει στην ιστορία σαν μια προσπάθεια (για την οποία αγωνιζόμαστε για να είναι επιτυχής) του Ελληνικού λαού για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
 
Η “επιχείρηση” αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία ανεξάρτητων, ακομμάτιστων, αποφασισμένων Πολιτών που διαπιστώνουν την αδυναμία συσπείρωσης όλων των εκατοντάδων μικρών και μικρομεσαίων Ομάδων, Πρωτοβουλιών, Κινήσεων και Κινημάτων Αντίστασης στην αιχμαλωσία των Μνημονίων και της κυβερνώσας πολιτικής και οικονομικής Ολιγαρχίας. Μίας αδυναμίας που πηγάζει από τις προσωπικές φιλοδοξίες, την ηγεμόνευση και την φιλυποψία του ενός προς τον άλλον , εκ μέρους των επικεφαλής αυτών των Ομάδων και Κινημάτων.
 
Πολλά κινήματα ευαγγελίζονται τη δημοκρατία και τη νομιμοποίηση. Ιδού λοιπόν ένας τόπος συνάντησης κοινός, όπου όλοι καλούνται από όλους τους, χωρίς ηγεμονικές βλέψεις, εκατοντάδες χιλιάδες  ΑΑΑ Πολίτες που απαιτούν την ένωση όλων αυτών των μικρών ρυακιών σε ένα χείμαρρο που θα καθαρίσει την “κόπρο του Αυγεία”.


Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Τα πράγματα είναι απλά (αλλά όχι εύκολα).
Αρχικά, πρέπει να καταλάβουμε πολύ καλά, ότι η “επιχείρηση ΜΑΡΑΘΩΝ 2013”, δεν είναι μία νέα Κίνηση ή Κίνημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αντίστασης στα “Μνημόνια” και στα κυβερνητικά μέτρα που προκύπτουν από αυτά.
Η “επιχείρηση ΜΑΡΑΘΩΝ 2013”, όπως το λέει η ονομασία της, είναι μία επιχείρηση οργάνωσης και εκτέλεσης μίας μόνο συγκεκριμένης πράξης: Της συγκέντρωσης, την Πρωτομαγιά του 2013 στον Μαραθώνα, ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ βάρβαρα, προκειμένου να απαιτήσει την άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Απαραίτητη προϋπόθεση αυτής της δρομολόγησης, είναι η ανάκληση της εντολής διαχείρισης των υποθέσεων τής Ελληνικής κοινωνίας από το καθεστώς πολιτικό σύστημα που έχει προδώσει κατάφορα την εμπιστοσύνη τής κοινωνίας, έχει καταλύσει τη Δημοκρατία σφετεριζόμενο τις νομιμοποιητικές διαδικασίες της προκειμένου να κυβερνά, φανερά πλέον, μία (από κοινού, πολιτική και οικονομική) Ολιγαρχία που ενεργεί εις βάρος των συμφερόντων της Ελληνικής κοινωνίας και υπέρ αλλοτρίων δυνάμεων.
Αφού ξεκαθαρίσαμε το τί ακριβώς είναι η “επιχείρηση ΜΑΡΑΘΩΝ 2013”, συνοψίζουμε το “ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ”:
Η απελευθέρωσή μας από την αιχμαλωσία των Μνημονίων και από τον ύπουλο εναγκαλισμό του δημιουργού τους και δεσμοφύλακά μας (σύσσωμου του καθεστώτος πολιτικού συστήματος),  πραγματοποιείται με τις εξής πράξεις και διαδικασίες:
Με δεδομένη την ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος,  προς υπεράσπιση τής εκ των έσω βαλλόμενης ύπουλα Δημοκρατίας, η κοινωνία των Ελλήνων πολιτών:
  1. Δημιουργεί την “ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣΗ”,  δηλαδή μία άλλη Βουλή, ένα Σώμα 300.000 βουλευομένων/σκεπτομένων πολιτών που θα πάρει αποφάσεις, απέναντι στη Βουλή των 300 άβουλων πολιτικών.
  2. Η “ΕΒ” θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή την αναστολή της εντολής που (με τις τελευταίες εκλογές) έδωσε ο κυρίαρχος λαός στο καθεστώς σύστημα να διαχειριστεί τις τύχες του.
  3. Αν η “ΕΒ”αποφασίσει την αναστολή αυτής της λαϊκής εντολής, θα απαιτήσει την ειρηνική παράδοση της εξουσίας σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων της εμπιστοσύνης της (που αυτή θα υποδείξει), με την εντολή της προς την κυβέρνηση αυτή, να προχωρήσει άμεσα σε δύο, κυρίως,  πράξεις:
    • Συντακτική Εθνοσυνέλευση για την (απαιτούμενη) βαθειά τομή στο Σύνταγμα, ώστε να αποκατασταθεί η τρωθείσα βάναυσα Λαϊκή Κυριαρχία , μέσα από μία άψογα ρυθμισμένη Δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.
    • Αναστολή της συνέχισης εκτέλεσης του “προγράμματος των Μνημονίων” για την εξόφληση του Δημοσίου Χρέους, μέχρι την απόφαση του κυρίαρχου λαού, σε σχετικό Δημοψήφισμα.
  4. Την απαίτηση αυτή τής “ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣΗΣ”, την επικυρώνει, την υποστηρίζει και την επιβάλλει με μία ΠΟΡΕΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προς την Αθήνα, ο συγκεντρωμένος στο Μαραθώνα (την Πρωτομαγιά του 2013) Λαός.
____________________________
Η παραπάνω συνοπτική παρουσίαση του τρόπου πραγματοποίησης της απελευθέρωσής μας από την αιχμαλωσία μας στην κυβερνώσσα Ολιγαρχία που μας οδήγησε στη δυστυχία και τυραννία των Μνημονίων, αναλυτικότερα έχει ως εξής:
Έχοντας υπ’ όψη (όπως καταγράφεται στη σελίδα  “Πώς καταλύθηκε η Δημοκρατία μας”) το αποδεδειγμένο γεγονός  του σφετερισμού της Δημοκρατίας από μία , πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία και, υποχρεωμένοι από το ακροτελεύτιο άρθρου 120 του Συντάγματος, να αντισταθούμε στην κατάλυσή του,  δεν έχουμε, παρά, “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”:
Να συγκεντρωθούμε στον Μαραθώνα, ΟΛΟΙ όσοι θέλουμε να είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δηλαδή ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΗΣΗ και όχι άβουλα όντα εκτελούντα ασκήσεις ευθανασίας σε παραγγέλματα ανθρώπων ή μηχανισμών που δεν τους έχουμε εξουσιοδοτήσει να μας τυραννούν.
  1. Εφ’ όσον συγκεντρωθεί η ποσοτικά απαιτούμενη λαϊκή δύναμη (ένα εκατομμύριο πολίτες*) στο ιστορικό αυτό ραντεβού, με ταυτόχρονη Γενική Πολιτική Απεργία  που θα νεκρώσει κάθε οικονομική δραστηριότητα της Ελληνικής κοινωνίας,  επικυρώνουμε την απόφαση της “ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣΗΣ”, και ΑΝΑΚΑΛΟΎΜΕ  ΤΗΝ  ΕΝΤΟΛΉ  ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (την οποία υφάρπαξε δολίως  κατά τις εκλογές**), από το πολιτικό προσωπικό που  υπηρετεί το (έκνομο, πλέον) καθεστώς πολιτικό σύστημα, και
  1. Καλούμε το πολιτικό σύστημα (σύσσωμη τη Βουλή και την κυβέρνηση) να παραδώσει ΕΙΡΗΝΙΚΑ την πολιτική διοίκηση της χώρας σε μία ηγετική ομάδα (ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΉΤΩΝ ΕΘΝΙΚΉΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗΣ) που θα έχουμε αναδείξει εμείς (η ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣΗ) μέσα από μία ανοιχτή, έγκυρη, δημοκρατική δημοψηφισματική διαδικασία, που θα διεξαχθεί κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, από σήμερα μέχρι την Πρωτομαγιά του 2013. Σημειώνεται ότι, όσο πιό μεγάλη θα είναι η λαϊκή συμμετοχή σε αυτή τη σύναξη, τόσο πιό εύκολο θα είναι να γίνει ειρηνικά αυτή η παράδοση και παραλαβή της κυβερνητικής εξουσίας. Για τη διασφάλιση της  ειρηνικής διευθέτησης αυτής της παράδοσης και παραλαβής , θα κληθούν να συνδράμουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΟΙ ΘΕΣΜΟΙ (όπως ο Στρατός, τα Σώματα Ασφάλειας, η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία).
  1. Ο κύριος σκοπός αυτής της , λαϊκής επιλογής “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΉΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ” θα είναι :
(α) η εξασφάλιση της ασφάλειας της χώρας, εσωτερικά και εξωτερικά.
(β) η εξασφάλιση της ομαλότητας της οικονομικής και διοικητικής, γενικώς, λειτουργίας της κοινωνίας
(γ) η εξασφάλιση τροφής, στέγης, κίνησης, ιατρικής περίθαλψης και ασφάλειας για κάθε πολίτη.  (Δεν μπορεί να υπάρχουν ευημερούντες σε μία Δημοκρατική κοινωνία που υπάρχουν πένητες διότι, απλούστατα, δεν είναι δυνατόν οι πολλοί να αποφασίζουν να δυστυχούν για να ευημερούν κάποιοι λίγοι. Άν και όταν συμβαίνει αυτό, αποτελεί ακαταμάχητο τεκμήριο πως η Πολιτεία αυτή δεν διοικείται Δημοκρατικά).
(δ) η ανάκληση της τήρησης των όρων των Μνημονίων, μέχρι τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος για το μέλλον των Μνημονίων . Εξασφάλιση όρων ισηγορίας για την υποστήριξη των δύο απόψεων.
(ε) η σύσταση “Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης” για τη σύνταξη μίας “βαθειάς τομής” στο Σύνταγμα, που θα επικυρωθεί (ή θα απορριφθεί) με τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος
(στ) η προσκόμιση σε δίκη όλων των προσώπων που μπορεί να κατηγορηθούν για αδικήματα υπεξαίρεσης δημόσιου πλούτου, πλουτισμού εις βάρος της κοινωνίας, εθνικής προδοσίας.
(ζ) η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης με αντικειμενικά κριτήρια αποτελεσματικότητας της λειτουργίας της
_______________________________
*      Όταν οι άνεργοι μονάχα, είναι σήμερα 1.250.000 (και κάθε μέρα αυξάνονται), όταν τα λουκέτα των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων  πλησιάζουν τις 200.000 (500.000 επαγγελματίες δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν την εισφορά τους στο ΤΕΒΕ) και όταν ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ (δηλαδή 3.300.000 Έλληνες)  ΖΕΊ ΉΔΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ενώ ακόμη 1/3 οδηγείται ταχέως εκεί, (με το νέο τσουνάμι των μέτρων που υπαγόρευσε η κυβερνώσσα  Τρόϊκα), το ένα εκατομμύριο που αναμένουμε στον Μαραθώνα την Πρωτομαγιά του 2013, φαντάζει, λογικά, λίγο. Εκτός αν η Ελληνική κοινωνία, έχει μεταλλαχθεί από κοινωνία πολιτών σε κοινωνία ακοινώνητων ιδιοτελών οντοτήτων, αδιάφορων για την Ελευθερία τους και ενδιαφερομένων αποκλειστικώς για το “όσα φάμε, όσα πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας”.
Την Πρωτομαγιά του 2013 θα ξέρουμε σε ποιά κοινωνία ζούμε. Τη μέρα εκείνη θα μετρήσουμε σε ποιό βαθμό η προπαγάνδα του αφελληνισμού κατάφερε, τα τελευταία 25-30 χρόνια, να αλλοτριώσει το, σφυρήλατο στο αμόνι της  ιστορίας, μοναδικό “Ελληνικό μέταλλο”  που, ως χθές,  άντεξε επί  χιλιάδες χρόνια σε παντός είδους “οξειδώσεις”, με  πιό πρόσφατο “τέστ αντοχής”, το Αλβανικό έπος και την Αντίσταση στη Γερμανική κατοχή.
______________
**   Η νοθεία των εκλογών (από το καθεστώς πολιτικό σύστημα) αποτελεί θαύμα. Θαύμα, όπως όλοι ξέρουμε, είναι ένα γεγονός που δεν εξηγείται λογικά. Δηλαδή είναι το λογικά άτοπο.
Ξεκινώντας από το ρεαλιστικό  αξίωμα “τα θαύματα τελείωσαν”, συμπεραίνεται ότι, όπου ακούς για κάποιο θαύμα, ψάξε να βρείς την απάτη που κρύβεται πίσω του.
Με τη σκέψη αυτή, άς δούμε τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών (του Ιουνίου 2011) :
Οι 4 στους 10 πολίτες που ψήφισαν (αφήνω έξω το ότι το σύστημα δεν υπολογίζει τους 4 που δεν ψήφισαν στους 10 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους ) προτίμησαν για ηγεσία τους, τούς εγκληματίες που κατάφεραν να φέρουν στον τόπο αυτή την πρωτόγνωρη καταστροφή, που όλοι ζούμε !!! Απίστευτο κι όμως, αληθινό !!!
Αυτό ακριβώς το “θαύμα”, δηλαδή αυτό το λογικό άτοπο, να δίνεις τα κλειδιά του ταμείου σου στον γνωστό σου κλέφτη, ή να αφήνεις το παιδάκι σου να το νταντεύει ο γνωστός παιδόφιλος που μπαινοβγαίνει στη φυλακή για τα ανομήματά του, αποτελεί την αποκάλυψη της ατράνταχτης Αλήθειας ότι οι εκλογές αυτές είναι νοθευμένες, όσο καμία άλλη φορά.
Είναι “νόθες από χέρι”, καθώς η νοθεία της λαϊκής βούλησης, δεν γίνεται πιά με τα παλιά μυαλά και πρακτικές.
Δεν χρειάζεται να γίνουν αυτά που έκανε η χούντα στα “δημοψηφίσματά” της, με στημένες “καταμετρήσεις”, ούτε χρειάζονται οι πλαστοπροσωπείες που εφάρμοσε το αστυνομοκρατούμενο κράτος της μετεμφυλιακής και παρακρατικής “Δεξιάς”, που ψήφιζαν και οι πεθαμένοι.
Αυτά τα κόλπα, είναι πιά για γέλια.
Η επιστήμη της χειραγώγησης της κοινωνίας έχει προχωρήσει.
Η νοθεία γίνεται με αριστουργηματικό τρόπο, με επιστημονικές μεθόδους, πρίν την κάλπη και έξω από αυτήν.
Η νοθεία συντελείται στο μυαλό του λαού, από τα γεννοφάσκια του (μέσα από το σύστημα της Παιδείας του) όπου εκπαιδεύεται επί 12 χρόνια να παπαγαλίζει (όπως ομολογείται και από το ίδιο το “σύστημα”) ώστε εύκολα να χειραγωγείται και μετά το σχολείο, καθοδηγείται καθημερινά, με “κατ’ οίκον εντατική καθοδήγηση”, μέσα από την τηλεόραση.
Μία τηλεόραση, που αποτελεί ιδιοκτησία της οικονομικής Ολιγαρχίας, και που υπάρχει για να παπαγαλίζει και να καρφώνει στο μυαλό του λαού μία πραγματικότητα που αυτή (η προπαγάνδα του συστήματος) διαμορφώνει με τους μεγαλοπαπαγάλους της, εφαρμόζοντας τον χρυσό κανόνα της πραπαγάνδας: “Η πραγματικότητα στο μυαλό του κάθε ανθρώπου, διαμορφώνεται από αυτό που ακούει και (κυρίως) βλέπει”.  Οπότε, φτιάξ’ του να βλέπει και να ακούει από το πρωί ως το βράδυ αυτά που εσύ θέλεις (ο ασημένιος κανόνας της προπαγάνδας είναι, “η επαναληψη είναι η μητέρα της μάθησης”) και να το θαύμα !!!  Ο μπαμπάς και η μαμα θα αφήσουν το μικρό κοριτσάκι τους στον διακεκριμένο παιδόφιλο να τους το φυλάξει κατά τη βραδυνή τους έξοδο …..
Έτσι, η “πληροφόρηση” τού πολίτη μέσα από τα ΜΜΕ, τα οποία αποτελούν φέουδο και οχυρό τού καθεστώτος πολιτικού συστήματος καθώς ανήκουν στην κορυφή της οικονομικής Ολιγαρχίας του τόπου, δεν αποτελεί πληροφόρηση, αλλά στυγνή και αισχρή προπαγάνδα των αφεντικών αυτών των Μέσων, που αποτελούν το “βαρύ πυροβολικό” για τη συντήρηση αυτού του ίδιου συστήματος, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι οικογένειες που κατέχουν τα Μ Μ Ε, αποτελούν το “ανφάν γκατέ” της οικονομικής Οικογενειοκρατίας που, “ερχόμενη εις σάρκα μία” με την πολιτική Οικογενειοκρατία, αποτελούν την “κυβερνητική Ολιγαρχία” του τόπου.
Αυτή έχει παροπλίσει τη Δημοκρατία, τη νομιμότητα της οποίας σφετερίζεται και χρησιμοποιεί σαν σφραγίδα των αποφάσεών της, επάνω στις οποίες στηρίζει και προωθεί τα δικά της συμφέροντα, που εστιάζονται στη λεηλασία του Δημόσιου πλούτου της χώρας.
Αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας, αποτελεί η φτώχεια που βιώνουμε μέσα στην αιχμαλωσία μας στα σχέδιά τους, που υποστηρίζονται, εφαρμόζονται και πραγματοποιούνται μέσα από τους νόμους που ψηφίζει η δική τους βούληση, από τους δικούς τους υπαλλήλους/βουλευτές, στην υποτιθέμενη δική μας “Βουλή των Ελλήνων”…..

Η προκήρυξη σε Α5

ΜΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Μαραθώνας, Πρωτομαγιά 2013.
Η επιτροπή υποδοχής περίμενε τον στρατηγό στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Οταν έφτασε το αυτοκίνητο,  έγινε χαλασμός. Ο κόσμος ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα και η ομάδα περιφρούρησης με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να δημιουργήσει κλοιό γύρω του για να τον οδηγήσει στο γραφείο του πυρήνα.  Σε ολόκληρο το δρόμο, άνθρωποι γελαστοί, του  έσφιγγαν τα χέρια. Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος και μεταδοτικός. Το τεράστιο πλήθος βρισκόταν σε κατάσταση ευφορίας.  Το φως της ελπίδας είχε φωτίσει ξανά τις ψυχές τους.
Τα τηλέφωνα στο αντίσκηνο του πυρήνα είχαν πάρει φωτιά….
Γραμματείς πληκτρολογούσαν ασταμάτητα.  Συνέτασσαν επιστολές, και έστελναν φωτογραφίες και ανακοινώσεις σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.  Η μικρή γεννήτρια που τροφοδοτούσε με ρεύμα τους υπολογιστές, αγκομαχούσε κάθε μέρα και πιο απελπισμένα, όμως φαινόταν ότι θα κρατήσει. Αν και αυτό δεν είχε και πολύ σημασία τώρα πια.
Γιατί τώρα πια η αποστολή είχε ολοκληρωθεί.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.  Δύο εκατομμύρια Ελληνες βρέθηκαν αυτή τη μαγική μέρα στο Μαραθώνα. Και αυτή τη φορά δεν ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν. Δεν ήρθαν για να μουτζώσουν τη βουλή. Ηρθαν για να πολεμήσουν. Για να νικήσουν.
Κανείς δεν πίστευε ότι θα συμβεί στην αρχή. Ούτε καν η ομάδα των πέντε.  Ακόμη κι αυτοί, πιο πολύ έβλεπαν την κίνηση σαν μια απόπειρα να ακουστεί μια ψύχραιμη φωνή που να προσφέρει λύση και συνολικό σχέδιο, παρά σαν μια απόπειρα πραγματικής κατάληψης της εξουσίας. Κανείς στην ομάδα άλλωστε δεν είχε πολιτικές βλέψεις.  Είχαν συμφωνήσει ότι όταν και αν ο κόσμος συγκεντρώνονταν στο Μαραθώνα, θα εξέλεγε προσωρινή κυβέρνηση για την συνταγματική αναθεώρηση και τότε η ομάδα των πέντε θα διαλύονταν, θα έπαυε να υπάρχει και τα μέλη θα επέστρεφαν στις δουλειές τους.
Ομως σήμερα, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πάνω από δύο εκατομμύρια Ελληνες μαζεύτηκαν στο Μαραθώνα. Δεν ήταν τελικά και τόσο δύσκολο. Ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και ποιος ξέρει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένοι, το μόνο που περίμεναν, ήταν μια σπίθα. Ενα κάλεσμα. Μια αφορμή. Την σπίθα αυτή άναψαν οι Ελληνες ιστολόγοι. Το Ελληνικό διαδίκτυο αγκάλιασε την πρωτοβουλία από την αρχή και πολύ γρήγορα δεν υπήρχε Ελληνας που να μην ξέρει για την Πρωτομαγιά στο Μαραθώνα. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Ανθρωποι από όλη την Ελλάδα, άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο στην οργανωτική επιτροπή και να δηλώνουν εθελοντές. Ολα τα πρακτικά προβλήματα που βασάνιζαν την ομάδα των πέντε, που ξεκινούσαν από την τεράστια μεγαφωνική που απαιτούνταν και το πως θα μετακινηθεί τόσος κόσμος προς το Μαραθώνα, μέχρι το που και πως θα δημιουργηθούν χώροι υγιεινής, λύθηκαν με τη συμμετοχή του κόσμου. Επαγγελματίες από κάθε χώρο έπαιρναν τηλέφωνο καθημερινά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τον ιερό σκοπό.
Τώρα που ο Ελληνικός λαός είχε συγκεντρωθεί, κανείς δεν μπορούσε πια να τον αγνοεί. Η τηλεόραση, που είχε τις πρώτες μέρες της συγκέντρωσης προσπαθήσει να υποβαθμίσει το γεγονός, τώρα ήταν εδώ. Και κάλυπτε ζωντανά τις αγορεύσεις στην εκκλησία του δήμου. Η πίεση που ασκήθηκε στους αξιωματικούς της αστυνομίας και του στρατού από το λαό, ήταν τεράστια. Και όσοι μεν είχαν αγανακτίσει ήδη με όσα γίνονταν έτρεξαν αμέσως μόλις άκουσαν για το κάλεσμα, και όσοι είχαν βολευτεί στις ανέσεις τους αναγκάστηκαν να πάρουν θέση, κυρίως από φόβο για την αντίδραση του λαού όταν θα καταλάμβανε την εξουσία.
Με την αστυνομία και το στρατό στο πλευρό του, ο Ελληνικός λαός δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Η κίνηση στο Μαραθώνα ήταν το αναπάντεχο που δεν περίμενε το σύστημα. Κάτι που ανέτρεπε το σχεδιασμό. Και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Οταν κατάλαβαν τη δυναμική του λαού, ήταν πια αργά. Ο λαός είχε συγκεντρωθεί.
Και να τώρα, που ένα πλήθος μεγαλύτερο κι από τον όγκο των ψηφοφόρων του πρώτου κόμματος στις τελευταίες εκλογές, βρισκόταν στο Μαραθώνα και απαιτούσε δημοκρατία. Ο εφιάλτης των ισχυρών είχε γίνει πραγματικότητα. Ο Ελληνικός λαός, άρπαξε την ευκαιρία που δημιούργησε η κρίση από τα μαλλιά και τώρα η παρτίδα είχε αντιστραφεί.  Τηλεοπτικά δίκτυα από όλον τον κόσμο ήταν στο Μαραθώνα για να καλύψουν το γεγονός. Ηδη κινήσεις σαν του Μαραθώνα προετοιμάζονταν από τους λαούς των άλλων χωρών της Ευρώπης. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η διεθνής ελίτ από ότι φαίνεται θα είναι για αρκετό καιρό απασχολημένη με τα δικά της προβλήματα.
Είναι πλέον θέμα ωρών να παραιτηθούν η κυβέρνηση και η σημερινή βουλή. Ηδη πολλοί βουλευτές, βλέποντας ότι η παρτίδα έχει χαθεί, προσπάθησαν να ενωθούν στο Μαραθώνα με το λαό, λίγοι όμως τα κατάφεραν. Οι περισσότεροι δεν το προσπάθησαν καν.  Και είναι μάλλον αμφίβολο αν θα είναι υποψήφιοι ξανά, όχι επειδή ο λαός θα τους τιμωρήσει και θα τους στερήσει τα πολιτικά τους δικαιώματα, αλλά γιατί με το νέο σύνταγμα που επεξεργάζεται ο λαός, η πολιτική δε θα αποτελεί πια πιθανή καριέρα για τον κάθε ανίκανο ανεπάγγελτο τεμπέλη, αλλά φιλοδοξία ζωής για τους καλύτερους των Ελλήνων. Από εδώ και στο εξής, κανείς δε θα απλώσει το χέρι ξανά στα χρήματα του λαού. Από εδώ και στο εξής, κανείς δε θα αποφασίσει ξανά για λογαριασμό του λαού. Γιατί τώρα πια τη φύλαξη της περιουσίας του και την λήψη των αποφάσεων, θα την αναλάβει ο λαός και κανείς άλλος.
Και το μόνο που έφτανε για να γίνει όλο αυτό, ήταν ένα κάλεσμα σε ένα κομμάτι χαρτί.
Σαν κι αυτό.
Και πολύ ψυχή.
Η ιστορία αυτή, δεν έχει ακόμα γραφτεί. Υπάρχει το σενάριο, αλλά δεν υπάρχει ακόμα σκηνοθέτης και πρωταγωνιστές. Αυτοί μπορούμε να είμαστε εμείς. Και είναι στο χέρι μας η ιστορία αυτή να βγει αληθινή.  Μια ιστορία που θα έχουν γράψει (για μια ακόμη φορά) οι Ελληνες.
Αρκεί να το θελήσεις.

ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ

 

Πολλά περισσότερα Poster και Banners στο κάτω μέρος της σελίδας

 

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

Αγαπητέ συναγωνιστή,
ευχόμαστε υγεία και ευτυχία για εσένα και την οικογένεια σου,
καλή δύναμη,
και καλή λευτεριά στην πατρίδα μας.
Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι να είσαι εκεί.Την πρωτομαγιά,
Στο Μαραθώνα.
Να ξεχάσεις για μια και μόνη μέρα, αυτήν την πρωτομαγιά, αν είσαι αριστερός ή δεξιός, εργοδότης ή εργαζόμενος, ακόμα βολεμένος η ήδη φτωχός, για μία και μόνη μέρα, και να ενώσεις την πολιτική σου δύναμη μαζί με τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες, και να ζητήσεις ένα και μόνο πράγμα, μόνο για τη μέρα εκείνη, όλα τα άλλα θα τα ξαναθυμηθείς στις 2 Μαίου, να απαιτήσεις το δικαίωμα συμμετοχής σου στις αποφάσεις που παίρνονται για τη ζωή σου, τη ζωή των παιδιών σου και τη ζωή των παιδιών των παιδιών σου.
Αν συμφωνείς με την ιδέα αυτή, και είσαι έτοιμος να πολεμήσεις γι αυτήν, για να γίνει πραγματικότητα, μπορείς να βοηθήσεις στην εξάπλωση της κάνοντας τα παρακάτω.  Αν θέλεις εκτός από την ατομική σου δράση, να γνωριστείς μαζί μας (δες τις ανακοινώσεις στο φόρουμ για τις συναντήσεις σε κάθε πόλη) και να συμμετέχεις σε ομαδικές εθελοντικές δράσεις, στείλε μήνυμα στο 2013marathon.fighter@gmail.com και εγγράψου σαν εθελοντής στην Ελλήνων Βούληση. Οδηγίες θα βρεις εδώ (Πως γίνομαι εθελοντής).  Για να γίνεις εθελοντής, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσεις το αληθινό σου όνομα, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και την πόλη στην οποία ζείς. Ειναι σημαντικό να εγγραφείς στον πυρήνα της πόλης σου, για να έρθεις σε επαφή με άλλα άτομα στην πόλη σου για να αυτό-οργανωθείτε. Αν δεν θέλεις να δώσεις τα στοιχεία σου, μπορείς να γίνεις Βουλευτής, για να έχεις δικαίωμα να συμμετέχεις στις δημόσιες συζητήσεις και να ψηφίζεις. Για να γίνεις βουλευτής, απαιτείται μόνο μια διεύθυνση email στην οποία να έχεις πρόσβαση και ένα ψευδώνυμο.  Λεπτομέρειες για την Ελλήνων Βούληση θα βρείς εδώ. (Τι είναι η Ελλήνων Βούληση και πως μπορείτε να γίνετε βουλευτής).
Σε ατομικό επίπεδο, μπορείς να βοηθήσεις στην προώθηση της κίνησης, κάνοντας πράγματα όπως:
1. να τυπώσεις το φυλλάδιο
http://2013marathon.files.wordpress.com/2013/01/116715275-2013-cebcceb1cf81ceb1ceb8cf89cebd.pdf
(μέγεθος Α5 μπρός – πίσω.  Το πιο πρακτικό είναι να τυπώνεις 2 φύλλα ανα σελίδα μπρος πίσω και να το κόβεις στη μέση) και να το μοιράσεις σε φίλους και γνωστούς και να τους ζητήσεις να μπουν στο ίντερνετ (ή να τους βάλουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους) να δουν τη σελίδα www.2013marathon.org για να μάθουν ότι άλλο θέλουν.
2. να τυπώσεις αφίσα 25×35 σε κάποιο φωτοτυπείο ή έγχρωμο εκτυπωτή).
και να την κολλήσεις στο κατάστημα σου, στο κατάστημα του φίλου σου, του γείτονα σου κ.λ.π.
3. Αν είσαι αναγνώστης ιστοσελίδων, όταν διαβάζεις ένα άρθρο που παραπονιέται για την κατάντια της χώρας μας, της πολιτικής σκηνής, των ηθών μας, της παιδείας μας, για τους άστεγους, για τους άνεργους κ.λ.π., γράψε ένα σχόλιο τύπου: 
Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.
Buckminster Fuller
ή
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
ή απλώς
(οι παραπάνω κώδικες δημιουργούν ενεργούς συνδέσμους. Αντιγράψτε και επικολλήστε (copy/paste) από εδώ.
Πιο σημαντικό όμως από όλα, είναι να μιλάς στην καθημερινή σου ζωή.
Να δείχνεις σε όλους τους γνωστούς και τους φίλους σου ότι πιστεύεις ότι οι αξιοπρεπείς άνθρωποι πολεμάνε για την ελευθερία τους, ότι εσύ αποφάσισες να κάνεις κάτι για να φυλάξεις την τιμή και την αξιοπρέπεια σου και ότι δεν ανέχεσαι πια να ακούς να κλαίγονται και να γκρινιάζουν άνθρωποι που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτε για να σωθούν.
Αν μπορείς να διαθέσεις περισσότερο χρόνο, αν είσαι από άλλη πόλη και μπορείς να φτιάξεις πυρήνα στην πόλη σου, αν είσαι επαγγελματίας του χώρου της διοργάνωσης εκδηλώσεων, διαφήμισης, εστίασης, ασφάλειας, τεχνικός επικοινωνίας και ήχου, αν θέλεις να βοηθήσεις περισσότερο, να έρθεις σε επαφή με την ομάδα, μη διστάσεις να στείλεις ξανά email, γράφοντας μερικά πράγματα για τον εαυτό σου, σε ποια πόλη ζεις, τι ξέρεις να κάνεις καλά, τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις, πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στην ίδια διεύθυνση 
Να ξέρεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να οργανώσουμε το Μαραθώνα όσο πιο καλά μπορούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευθεί τον αγώνα μας.
Η επιχείρηση 2013 Μαραθών, δεν αποτελεί μία ακόμη Κίνηση ή Κίνημα πολιτικής διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης ή ανατροπής.   Πολύ δε περισσότερο, δεν αποτελεί κανενός είδους κομματική παρέμβαση ή στόχευση. 

Αποτελεί “επιχείρηση” (εγχείρημα, απόπειρα), που αποσκοπεί στη δημιουργία και οργάνωση ενός μόνο, αλλά μεγίστης σημασίας,  στόχου: την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας, τη συγκρότηση εθνοσυνέλευσης,  με την ανίκητη δύναμη της οποίας η Ελληνική κοινωνία θα  απαιτήσει την “εδώ και τώρα” αποκατάσταση της εξουσίας στον νόμιμο δικαιούχο και κυρίαρχο, τον Ελληνικό λαό, όπως ορίζει το Σύνταγμα και όχι όπως την ασκεί ύπουλα  η κυβερνώσσα πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία, που συστήνεται στον ανυποψίαστο πολίτη σαν Δημοκρατία.

Την επόμενη στιγμή από την ολοκλήρωση της αποστολής του, το εγχείρημα θα πάψει να υπάρχει και θα περάσει στην ιστορία σαν μια προσπάθεια (για την οποία αγωνιζόμαστε για να είναι επιτυχής) του Ελληνικού λαού για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
 
Η “επιχείρηση” αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία Ανεξάρτητων, Ακομμάτιστων, Αποφασισμένων Πολιτών” που διαπιστώνουν την αδυναμία συσπείρωσης όλων των εκατοντάδων μικρών και μικρομεσαίων Ομάδων, Πρωτοβουλιών, Κινήσεων και Κινημάτων Αντίστασης στην αιχμαλωσία των Μνημονίων και της κυβερνώσας πολιτικής και οικονομικής Ολιγαρχίας. Μίας αδυναμίας που πηγάζει από τις προσωπικές φιλοδοξίες, την ηγεμόνευση και την φιλυποψία του ενός προς τον άλλον , εκ μέρους των επικεφαλής αυτών των Ομάδων και Κινημάτων.

Πολλά κινήματα ευαγγελίζονται τη δημοκρατία και τη νομιμοποίηση. Ιδού λοιπόν ένας τόπος συνάντησης κοινός, όπου όλοι καλούνται από όλους τους, χωρίς ηγεμονικές βλέψεις, εκατοντάδες χιλιάδες  ΑΑΑ Πολίτες που απαιτούν την ένωση όλων αυτών των μικρών ρυακιών σε ένα χείμαρρο που θα καθαρίσει την “κόπρο του Αυγεία”.
Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθεί η πρώτη συνάντηση στα πλαίσια του Μαραθώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την συνάντηση αυτήν θα ενημερωθείς με email.
ο υπεύθυνος συντονισμού εθελοντών.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ,
ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.
.                                                                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…